avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru ture 12/24
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru ture 12/24

Bun gasit,
dorim sa organizam activitatea (non-stop),cu program de lucru in ture 12/24.cu1angajat pe tura.De cate persoane avem nevoie pentru a respecta timpul de munca/de repaus legal?
Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 08:56, 25 Februarie 2014
1. Art. 115 alin. (2) din Codul muncii stabileste ca durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.

2. In cazul programului 12/24 va trebui :
- sa prevedeti in c.i.m. durata timpului de munca de 8 ore/zi , inegal. Repartizarea facandu-se astfel : mentionati programul de 12/24.

- pentru munca prestata in zilele de sambata si duminica, sa acordati salariatului alte doua zile libere consecutive, precum si sporul la salariu in cuantumul si in conditiile negociate prin contractul colectiv de munca sau prin contractul individual de munca.

- daca angajatorul doreste poate angaja personal cu munca doar in weekend.
De minim 3 persoane + o persoana care sa-i inlocuiasca in zilele lor libere pe care trebuie sa le acordati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)
Timp lucru saptamanal- repaus saptamanal nataliaz nataliaz buna ziua, Lucrez intr-o unitate cu program de functionare non stop. Se lucreaza in 3 ture (2 de zi si una de noapte). Tura de zi are durata de 7 ore, iar ... (vezi toată discuția)
Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)