avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plati contributii sociale la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plati contributii sociale la PFA

Buna seara. O P.F.A. care are angajati pe langa plata contributiilor din D112 ce impozit mai plateste?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:55, 25 Februarie 2014
Ce se declara si plateste prin D112 se refera doar la salariati.
Separat, doar pentru pfa depuneti la inceput de an, pana pe 31 ianuarie, D220 cu venitul estimat. Apoi fata de acest venit estimat platiti in timpul anului plati anticipate in contul impozitului pe venit si contributiei la sanatate. Anul urmator, pana pe 25 mai, se depune D200 cu situatia concreta realizata in anul precedent.
Tot in luna ianuarie depuneti si D600 cu venitul lunar asigurat pentru plata contributiei la pensie(in acest an minim 804 lei/luna si veti plati lunar minim 252 lei), daca nu aveti ca titular pfa un contract de munca valabil in alta parte sau nu sunteti la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuie sa urmeze o i.i. de-a lungul anului? staycu staycu Buna ziua, Am infiintat o Intreprindere individuala in februarie 2014. Nu am angajati, lucrez pe cont propriu, contabilitatea o tin eu in partida ... (vezi toată discuția)
Sistem real pentru pfa de a vinde legume fructe la piata debves debves Buna ziua!Mi-am facut pfa pentru a vinde legume fructe in piata.Mai trebuie depuse actele la finante pentru a determina sistemul de impozitare ,plati etc.Am ... (vezi toată discuția)
Pfa neclaritati MrDerpson MrDerpson Salut, Saptamana trecuta am primit de la onrc certificatul de inregistrare pentru PFA CAEN 7022 activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)