avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Conflict de munca

Buna ziu.In cat timp se poate face apel la CEDO de la data pronuntarii senintei la recurs ?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 18:45, 26 Februarie 2014
Romanii au posibilitatea sa dea statul in judecata, daca le-au fost incalcate drepturile fundamentale prevazute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Pentru a face lucru, ei trebuie sa adreseze o cerere Curtii Europene a Drepturilor Omului, institutia care garanteaza respectarea acestor drepturi. Din 2014 regulile pentru intocmirea cererii catre CEDO vor fi modificate.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Dvs aveţi obligaţia să vă încadraţi în cele 6 luni, care se pot calcula, argumentat, de la data redactării deciziei finale, pronunţată într-o cale efectivă de atac, respectiv cea a recursului.

Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

Stimat forumist,

Ceea ce ar mai trebui să aveți în vedere în afară de cele expuse de colegul meu, ar fi faptul că, odată cu noul Regulament, condițiile de introducere a cererii sunt mai stricte.

Astfe, însăși Curtea Europeană nuanțează că, în temeiul noilor prevederi, termenul de 6 luni nu ar putea fi întrerupt prin introducerea unei cereri incomplete: ,,Incomplete applications will no longer be taken into consideration for the purpose of interrupting the running of the six-month period.,,

Din punctul meu de vedere, o astfel de poziție ar presupune că, în cazul în care hotărârea finală nu este motivată, ar trebui să se aștepte motivarea ei, cererea trebuind obligatoriu să fie însoțită de acte. Menționez că înainte exista cutuma ca, în cazul neredactării motivării, să se depună cererea însoțită de explicația lipsei deciziei finale, care ulterior era transmisă odată ce era motivată. Acum se pare că această cutumă nu mai este valabilă.

Legat de cele spuse anterior, va trebui să cunoașteți că deciziile pronunțate în recurs nu se comunică. Va trebui, deci, să depuneți diligențe pentru a intra în posesia lor.

Cu stimă.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare la cedo RomeoDorian RomeoDorian Poate fi sesizată CEDO dacă, deși au trecut cele 6 luni prevăzute ca termen de la comunicarea hotărârii definitive a ultimei instanțe, după această ... (vezi toată discuția)
Cedo, sãraca de ea. sã ne amuzãm. andreigrigoriu andreigrigoriu Cu o plăcere incomensurabilă, pe data de 15 noiembrie 2011, CEDO a pronunţat Decizia de inadmisibilitate în cazul (cazurile) Petroviæ v. ... (vezi toată discuția)
Decizie cedo inadmisibila. intrebari ContSters240009 ContSters240009 Buna seara, Tocmai am primit decizia CEDO privind cererea depusa de parintii mei, in legatura cu incalcarea art. 6 alin. 1 din Conventie, respectiv durata ... (vezi toată discuția)