avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil ipotecat

dupa divortul pronuntat,in care apartamentul a ramas pe numele meu,acesta fiind luat impreuna cu sotia,aceasta renuntand la dreptul ei printro intelegere consfintita de instanta,la incheierea contractului ipotecar ea avea calitatea de garant ipotecar,acum ea a renuntat la drept in favoarea mea,vreau sa stiu,fata de banca,e vreo problema in acest sens,practic ea fiin garant ipotecar ,acum nu mai e cu mine ,insa eu sunt singurul proprietar al apartamentului.afecteaza faptul ca nu mai e cu mine ,calitatea de garant ipotecar ce reiese din contractul ipotecar?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 07:54, 23 Aprilie 2009
Tranzactia trebuia sa vorbeasca si de sulta. Banca va schimba contractul de credit cu garantie imobiliara doar daca se va face dovada platii sultei.Ar fi in interesul userului sa faca aceste demersuri intrucat la acest moment proprietari ai imobilului sunt tot cei doi soti (fosti).
Eu am inteles pur si simplu ca bunul revine prin partaj sotului (ex) , care preia contractul de credit. Mergeti la banca cu acea hotarare, daca s-a platit sulta, banca va schimba contractul, va radia ipoteca si va inscrie o ipoteca noua. Avantajul este acela ca sotul va fii singurul proprietar.

E doar o opinie...in tara "priceputilor".Salutari dlui Themis.

succes
av. Ileana Schwarz
ileana,

:bow:


Daca timpul mi-o va permite, voi reveni cu precizari privind opinia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de ipoteca imobiliara de novo de novo Buna ziua Va rog sa imi oferiti o solutie in urmatoarea speta. In calitate de garant ipotecar imprumutat sunt unicul proprietar al unui imobil ... (vezi toată discuția)
Se poate muta ipoteca? tumi tumi buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa ... (vezi toată discuția)