avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Modificare contract de ipoteca imobiliara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Modificare contract de ipoteca imobiliara

Buna ziua

Va rog sa imi oferiti o solutie in urmatoarea speta.

In calitate de garant ipotecar imprumutat sunt unicul proprietar al unui imobil achizionat prin credit ipotecar. La momentul achizitionarii imobilului eram necasatorit. Ulterior achizionarii imobilului m-am casatorit. As vrea sa imi spuneti cum si daca este posibil ca sotia mea sa devina coproprietar al imobilului alaturi de mine, adica sa modific contractul printr-un act aditional astfel incat sotia mea sa figureze alaturi de mine in contractul de credit ipotecar. Mentionez ca nu doresc sa aduc modificari referitoare la rambursare credit, dobanzi sau la alte clauze, ci doar sa apara sotia mea alaturi de mine ca si coproprietar.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Va multumesc, anticipat pentru ajutorul acordat.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:11, 5 Februarie 2015
Trebuie să faceți în prealabil, cu acordul băncii creditoare, un contract de donație către soție, pentru jumătate din imobil. Ulterior, în baza donației se va modifica , prin act adițional și contractul de ipotecă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)
Ipoteca constructie teren deja ipotecat Cristinika Cristinika Buna ziua dragi colegi, speta mea este urmatoarea: Banca are in garantie un teren cu constructie pe el. Ulterior s-a construit un P+1E. Banca si-a exprimat ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj danares1 danares1 O familie cu 2 copii minori. Sotia vrea sa divorteze (sotul are probleme cu bautura si este si violent). Problema este ca cei doi au un credit ipotecar pe ... (vezi toată discuția)