avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

O familie cu 2 copii minori. Sotia vrea sa divorteze (sotul are probleme cu bautura si este si violent). Problema este ca cei doi au un credit ipotecar pe casa. Se poate ca unul din soti sa ramana cu casa si sa plateasca ratele iar celalat poate renunta la calitatea de coplatitor? Se poate modifica contractul incheiat cu banca? Cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:33, 2 Februarie 2010
buna ziua!
se poate doar daca exista si acordul bancii creditoare in acest sens.
se va face act aditional la contractul de credit, posibil ca banca sa mai ceara alte garantii, se va da o adresa din partea bancii prin care banca isi da acordul sa se faca partajul si in ce conditii si se va mai face un act aditional la contractul de ipoteca.
va trebui introdusa in cauza si banca pentru a-i fii opazabila hotararea judecatoreasca de partaj .
partajul se poate judeca ulterior actiunii de desfacere a casatoriei si de incredintare a minorilor .
Dar daca sotia cere vanzarea casei cu stingerea datoriilor in banca? Se poate acest lucru chiar daca sotul nu ar fi de acord?
Fara acordul sotului in nici un caz.
In unele contracte nu se poate nici fara acordul bancii.
buna ziua!
imobilul fiind ipotecat in favoarea bancii nu se va putea face niciun fel de act de dispozitie cu privire la acest imobil, fara a avea in prealabil acordul bancii creditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de novatie pentru credit cu ipoteca- partaj ariesanmonica ariesanmonica Sunt in divort cu sotia, impreuna am achizitionat un apartament cu credit ipotecar din care am platit 4 ani, dupa multe discutii sotia este de acord sa raman ... (vezi toată discuția)
Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)
Partaj breazzu breazzu Buna dimineata! Divortez si am nevoie de putin ajutor! Impreuna cu sotia am cumparat un apartament prin credit ipotecar.titular de credit este sotia eu fiind ... (vezi toată discuția)