O familie cu 2 copii minori. Sotia vrea sa divorteze (sotul are probleme cu bautura si este si violent). Problema este ca cei doi au un credit ipotecar pe casa. Se poate ca unul din soti sa ramana cu casa si sa plateasca ratele iar celalat poate renunta la calitatea de coplatitor? Se poate modifica contractul incheiat cu banca? Cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Va multumesc.
buna ziua!
se poate doar daca exista si acordul bancii creditoare in acest sens.
se va face act aditional la contractul de credit, posibil ca banca sa mai ceara alte garantii, se va da o adresa din partea bancii prin care banca isi da acordul sa se faca partajul si in ce conditii si se va mai face un act aditional la contractul de ipoteca.
va trebui introdusa in cauza si banca pentru a-i fii opazabila hotararea judecatoreasca de partaj .
partajul se poate judeca ulterior actiunii de desfacere a casatoriei si de incredintare a minorilor .
buna ziua!
imobilul fiind ipotecat in favoarea bancii nu se va putea face niciun fel de act de dispozitie cu privire la acest imobil, fara a avea in prealabil acordul bancii creditoare.
Partaj
breazzu
Buna dimineata!
Divortez si am nevoie de putin ajutor!
Impreuna cu sotia am cumparat un apartament prin credit ipotecar.titular de credit este sotia eu fiind ... (vezi toată discuția)