avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Angajat acuzat de furt dupa incetarea activitatii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Angajat acuzat de furt dupa incetarea activitatii

Buna ziua.
Prietenul meu a incetat activitatea la o firma acum un an si o luna trimis in somaj , a stat in somaj 3-4 luni dupa care s-a angajat la o alta firma pana acum o luna cand si-a deschis o firma. Tatal sau a lucrat la aceasi firma ( de unde a fost trimis in somaj fiul) pana acum o luna si jumatate. A primit decizia pentru incetarea activitatii totul bine . Acum 2 zile primeste mesaj fiind acuzati amandoi de furt si de faptul ca vor fi dati in judecata dupa aflarea faptului ca si-au dschis firma. Intrebarea mea este mai poate fi vreunul din ei acuzat de ceva. Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:50, 25 Februarie 2014
Oricine poate fi acuzat de orice. Important este daca exista dovezi in acest sens sau nu.
Da, in mod esential trebuie sa existe dovezi.
Simpla afirmatie nu inseamna absolut nimic dupa atata timp.

Au dreptul sa isi angajeze si avocat daca vor considera necesar fiind de preferat sa isi angajeze avocat mai inainte de a da prima declaratie decat ulerior.
Ulterior ...avocatul il poate costa de 2-3 ori mai mult decat la prima declaratie data.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Angajatorul a mentionat ca este vorba de martori verbali. Mi se pare insuficient pentru a acuza un om pentru ceva.
In caz de furt martorii pot fi suficienti.
Ce anume ati considera ca sa fie suficient ca si probatiune?
Sa recunoasca cel acuzat?
Problema este ca povestea de cand sustine angajatorul ca a fost furat este veche de 4 ani si ei nu au furat nimic. Este vorba de un martor mincinos.

Alte discuții în legătură

Acuzat de furt valentin-ionut valentin-ionut sunt din iasi ...am fost la strand cu prieteni ..dupa ceva timp au mai venit 2 persoane ..unda dintre le ..proaspat venit din italia ..a facut cinste cu ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Furt calificat din patrimoniul statului buna ziua 2 cumnati sunt acuzati de furt calificat sunht judecati in stare de libertate nu stiu exact daca wse numeste asa doar stiu ca semnneaza din 2 in 2 ... (vezi toată discuția)