avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diploma de profesie pentru angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diploma de profesie pentru angajare

As vrea sa stiu daca pentru un PFA infiintat ( inca nu este )cu domeniul de activitate de prestari servicii ( montajul caselor de lemn ) angajatii au nevoie de diploma de profesie sau i-as putea angaja si ca necalificati?
Cel mai recent răspuns: FodorLaszlo , utilizator 12:43, 27 Februarie 2014
Un PFA poate avea ca angajati atat persoane calificate , dar si persoane necalificate. Depinde pe ce functie se doreste angajarea.
montajul unor case de lemn, intrebarea este ca legal pot angaja un necalificat ( profesionist dar fara diploma ) pentru aceasta treaba?

Puteti angaja un muncitor necalificat, dar nu pentru functii ce necesita anumite studii sau calificari.
Ma scuzati ca tot insist si pun intrebari poate stupide dar chiar as avea nevoie sa fiu sfatuit de cineva care chiar cunoaste genul asta de probleme.
Am un prieten ( pe care as vrea sa il angajez la PFA) cu liceul terminat la liceul forestier dar fara diploma de calificare, totusi a fost angajat la o fabrica mare ( peste 600 de angajati ) ca si tamplar mecanic ( lucrand la utilaje de prelucrarea lemnului ) iar ulterior la un SRL ca si tamplar.Cred ca are vreo 10 ani de lucru in cartea de munca.Eu ca si angajator as putea sa il angajez LEGAL ( fara diploma de calificare ) cu meseria de tamplar?Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare mecanic utilaje Corina Dina Corina Dina Va rog mult sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea situatie : O persoana este angajata intr-o fabrica ( domeniu - constructii , prefabricate beton , mai ... (vezi toată discuția)
Pfa - manager proiect ContSters96544 ContSters96544 Buna ziua, Am calificare de tamplar si tapiter, proiectez in AutoCAD, am executat multe interioare la comanda, unicate , ca angat. Acum sunt invitat sa ... (vezi toată discuția)
Atestare profesionala dalexro67 dalexro67 Buna seara! Vreau sa infiintez o inteprindere individuala si am inteles ca trebuie sa fac dovada pregatirii/experientei profesionale.Problema e ca singurul ... (vezi toată discuția)