avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament achizitionat prin prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament achizitionat prin prima casa

Buna seara,

Vreau sa-mi cumpar un apartament prin credit Prima Casa, dar ma gandeam sa-l inchiriez pentru un an sau 2 si sa locuiesc in continuare cu parintii (cat mai am posibilitatea) iar cu banii de chirie sa platesc rata, pentru ca mi-ar fi foarte greu sa ma descurc singura cu banii care mi-ar ramane dupa plata ratii. Este posibil, si daca da, in ce conditii? Stiu ca exista o interdictie de instrainare pe o perioada de 5 ani, aceasta interdictie se refera si la inchiriere sau doar la vanzare?
Cel mai recent răspuns: Mirelush26 , utilizator 20:23, 5 Martie 2014
Se refera la vanzare / donatie.. prin inchiriere nu il instrainati.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de credit - interdictia de inchiriere bbusiness bbusiness Buna ziua, Am un contract de credit ipotecar din 2004. In CF e inscrisa interdictia de instrainare, grevare, inchiriere. Am aplicat pentru acordul bancii in ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Drept proprietate gherea gherea Buna ziua, Sunt casatorita, avem doi copii minori, si as dori sa cumpar un apartament dar cum sa procedez ca sotul sa nu ai drept asupra imobilului? Avem ... (vezi toată discuția)