avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept proprietate

Buna ziua,
Sunt casatorita, avem doi copii minori, si as dori sa cumpar un apartament dar cum sa procedez ca sotul sa nu ai drept asupra imobilului? Avem diverse divergente si vreau sa ma asigur ca in cazul unui divort am unde locui.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:55, 1 Februarie 2018
Inainte de cumparare, incheiati cu sotul o coneventie matrimoniala de separatie de bunuri.
Astfel, dupa incheierea acestei conventii, ce va cumpara fiecare singur, va fi bun propriu.
Puteti alege un alt regim matrimonial decat al comunitatii legale de bunuri prin incheierea unei conventii matrimoniale conf.art.329-338 NCC.
Am inteles, dar daca il cumpara parintii mei( desi eu voi plati ratele), ce varianta exista sa imi ramana mie dupa decesul lor? Sau cat sunt in viata sa facem un contract de vanzare-cumparare, donatie?Eu mai am doi frati, si cine stie in ce relatii vom fi cu timpul. Dar fiind casatorita tot va fi impartit cu sotul?
Pai contractul de vanzare cumparare este exclus, din moment ce nu doriti sa fie si al sotului.
Da, pot cumpara parintii si ulterior sa va faca un contract de donatie. Insa cam greu, daca il cumparati in rate. Exista interdictie de instrainare pe o perioada de 5 ani si orice act cu privire la imobil se poate face numai cu acordul bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire crimea crimea Buna ziua m-am casatorit cu un barbat care are infiat cu prima sotie o fata si careia ii plateste pensie alimentara . In prezent suntem in proceduri sa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre soti andriana11 andriana11 Buna ziua, As dori sa stiu daca sotii isi pot vinde unul altuia proprietatile pe care le-au dobandit in timpul casatoriei si daca da ce anume ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)