avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire

Buna ziua m-am casatorit cu un barbat care are infiat cu prima sotie o fata si careia ii plateste pensie alimentara . In prezent suntem in proceduri sa achizitionam un apartament la care amandoi am convenit sa nu aiba ca mostenitor aceea fata intrucat dansa nu doreste sa ne respecte. Mentionez ca nu avem copii iar sotul este singur la parintii .
Socrii doresc sa ne ajute intrucat parte din bani sunt ai lor pt apartament si au facut deocamdata cu dezvoltatorul un contract prin care ei sunt cumparatorii.
Intrebarea e ce acte sa facem ca fata lui din prima casatorie sa nu mosteneasca nimic si pe cine ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:22, 19 Martie 2018
Inainte de achzitionare, incheiati cu sotul o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, urmand ca acel apartament sa fie cumparat ca bun propriu.
Adica apartamentul sa fie doar al dvs, sotie.
Conf.art.369(1)NCC"Dupa cel putin un an de la data incheierii casatoriei sotii pot,ori de cate ori doresc sa inlocuiasca regimul matrimonial existent cu un alt regim matrimonial ori sa il modifice,cu respectarea conditiilor prevazute de lege pentru incheierea conventiilor matrimoniale."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare separatie de bunuri -buna ziua. sotul a detinut un apartament inainte de casatorie. ... DianaP. DianaP. Buna ziua. Sotul a detinut un apartament inainte de casatorie. Am schimbat regimul matrimonial in separatie bunuri, pentru a lua un credit ipotecar prin care ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial de novo de novo Buna ziua Va rog sa imi spuneti, daca la casatorie am ales regimul comunitatii legale, pentru a-l schimba in regimul comunitatii conventionale, este nevoie sa ... (vezi toată discuția)
În ce condiții pot cumpăra un imobil în timpul căsătoriei și sa fie numai al meu? grecudana grecudana Vreau sa cumpăr un apartament cu credit imobiliar, căsătorit fiind. Soția nu este de acord nici cu cumpărarea apartamentului și nici cu creditul. În ce ... (vezi toată discuția)