avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare Separatie de bunuri -Buna ziua. Sotul a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare Separatie de bunuri -Buna ziua. Sotul a detinut un apartament inainte de casatorie. ...

Buna ziua.
Sotul a detinut un apartament inainte de casatorie. Am schimbat regimul matrimonial in separatie bunuri, pentru a lua un credit ipotecar prin care mi-a vandut jumatate din apartament.
Au trecut 3 ani de atunci. Ce trebuie facut pentru a reveni la regimul matrimonial anterior? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:48, 19 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 369 Cod civil

(1) După cel puţin un an de la încheierea căsătoriei, soţii pot, ori de câte ori doresc, să înlocuiască regimul matrimonial existent cu un alt regim matrimonial ori să îl modifice, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege pentru încheierea convenţiilor matrimoniale.

Dacă l-ați schimbat odată, știți deja cum se modifică (la notar)
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce condiții pot cumpăra un imobil în timpul căsătoriei și sa fie numai al meu? grecudana grecudana Vreau sa cumpăr un apartament cu credit imobiliar, căsătorit fiind. Soția nu este de acord nici cu cumpărarea apartamentului și nici cu creditul. În ce ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire crimea crimea Buna ziua m-am casatorit cu un barbat care are infiat cu prima sotie o fata si careia ii plateste pensie alimentara . In prezent suntem in proceduri sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in ce conditii se poate face o separare de bunuri sau ... OanaMihaela16 OanaMihaela16 Buna ziua.In ce conditii se poate face o separare de bunuri sau conventie matrimoniala inatinte de implinirea a 1 an de casatorie.specific ca acest document ... (vezi toată discuția)