avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe proprietate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe proprietate

Buna Seara
Rog sfat pt urmatoarea problema:
In 2010 am achizitionat o casa , a 2-a proprietatea, taxe locale cu 65% mai mari.
In 2011, cu autorizatie constructie si demolare partiala am efectuat modificari / in 2012 am terminat, dus PV de inchidere la Dir Ec,
dar nu imi amintesc de declaratie impunere - daca a fost completata.
tot in 2012 schimbat auto , declarat Dir Ec pe adresa noua proprietate si de aseamenea schimbat buletine pe noua adresa.
Din 2013 instiintarea de taxe si impozite locale vine pe noua adresa.
Am observat acum ca eu platesc taxe normale la prima adresa- mai posed inca prima proprietate si majorate cu 65% la casa - domiciliul actual
Am mers la dir ec. si raspuns: e vina mea, nu am depus declaratie de schimbare domiciliu, iar schimbarea taxa majorata 65% va intra in
vigoare cind voi depune declaratie impunere, absolut nimic retroactiv, este obligatia mea sa merg prin toate birourile dir ec, nu doar la
evidenta auto, iar directia de urbanism nu comunica cu cea ec, eu trebuie sa mut hirtiile, etc
Este normal? Daca situatia era invers, admin locala sa fie pagubita - sint convins ca eu plateam diferentele si chiar penalizari.
Exista sansa sa recuperez pe jumatate din 2012 si 2013 diferntele , care sint in favoarea mea?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:49, 25 Februarie 2014
Exista sansa sa recuperez pe jumatate din 2012 si 2013 diferntele ,

Solicitati oficial directorului administratiei fiscale sa dispuna verificarea rolului dv fiscal,cu restituirea sumelor suplimentar achitate
Daca amiabil nu solutionati,puteti promova actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit a doua locuinta ASIS de SIRIA ASIS de SIRIA Impreuna cu sotul meu detinem 2 locuinte ,pe prima doar eu am mutatie iar pe a doua doar sotul si fica noastra ,fiecare locuim unde avem mutatia .Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Transfer impozit auto alexandra_draghici24 alexandra_draghici24 Buna ziua sotul si-a schimbat buletinul in 2.03.2011 adresa fiind la rural el pana in 2012 inclusiv a platit impozitul auto in Brasov in mediu urban,am cerut ... (vezi toată discuția)
Nelamurire spit- declararea schimbarii domiciliului la serviciul public de impozite si taxe locale bubulina29 bubulina29 Buna ziua! In noiembrie 2011 mi-am schimbat numele si adresa de domiciliu, imediat C.I., insa am amanat pana acum schimbarea actelor masinii, in primul rand ... (vezi toată discuția)