avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notare litigiu in cartea funciara ca garantie pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notare litigiu in cartea funciara ca garantie pentru despagubire

Buna ziua,

Sunt in situatia de a ma judeca cu cineva pentru o succesiune in urma careia ar trebui sa primesc despagubiri in locul unui bun pe care partea adversa l-a distrus inainte de a se dezbate succesiunea.

Imi pun problema ce se va intampla daca paratul va spune ca nu dispune de banii respectivi si intre timp isi va vinde apartamentul unui tert "de buna credinta".

M-am gandit sa notez litigiul in cartea funciara a apartamentului din proprietatea sa. Este posibil aceasta, fara ca apartamentul sa faca obiectul procesului de succesiune, ci doar ca o garantie ca paratul va avea cu ce sa ma despagubeasca?

Daca da, ce acte sunt necesare? Daca nu, ce solutii imi puteti recomanda?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu consideratie,
C.P.

Cel mai recent răspuns: radita , utilizator 19:21, 28 Aprilie 2014
Ce bun a putut fi distrus inainte de dezbaterea succesiunii? Masina?Ce doriti dvs. nu cred ca se poate, este proprietatea paratului nu are nimic de a face cu dezbaterea succesiunii! Ca sa notati litigiul in CF trebuie sa solicitati in instanta acest lucru si judecatorul nu o sa fie de acord.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
pusa2mimi, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Bunul poate fi o opera de arta, o masina, etc. Ce relevanta are in ce constau bunurile?
Pe mine nu ma intereseaza , dar, un proces poate fi foarte costisitor, ca urmare trebuie sa decideti prima data daca merita bunul mostenit ,cheltuielile!
Pentru a-l impiedica pe parat sa-si diminueze fraudulos patrimoniul puteti cere autorizarea instantei pentru un sechestru asigurator. Instanta va poate, insa, obliga la o cautiune astfel ca asa cum v-a sfatuit un coleg mai sus ganditi-va daca bunul distrus merita toate eforturile si cheltuielile pe care le presupune un proces. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibilă redonarea unui imobil donat care face obiectul urmăririi silite? WA68 WA68 Sunt creditor cu o sentinta definitiva a ICCJ pentru 100.000 Euro si am inceput urmarirea executiei silite din care a rezultat starea de insolvabilitate a ... (vezi toată discuția)
Poate fi vandut un imobil daca este notat cu litigiu la ocpi ?? unsufletzel unsufletzel Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca un apartament notat cu litigiu la OCPI poate fi vandut fara sa existe vreo hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire atinas atinas Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: Mama mea a decedat si sunt unicul copil si trebuie sa fac dezbatere succesorala asupra unui imobil proprietatea ... (vezi toată discuția)