avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

buna seara,am un nepot care refuza sa faca dovada dupa mosteniri dupa tatal sau pentru punerea in posesie a unui teren.am castigat procesul de retrocedare cu primaria buc si cei de la primarie tot cer tot felul de acte printre care si dovada ca nepotu are calitate de mostenitor dupa tatal lui dar el nu a facut nici o succesiune,am luat de la camera notarilor dovada ca nu sa deschis succesiunea dar primaria tot insista ca noi ceilalti am gresit ca la-m trecut in notificarea din 2001.ambi parinti au decedat,primul a fost tata si s-a facut un certificat de mostenire in care mama obtinea 1/2 din mostenire si1/2se impartea la cei sase copii,adica3/24 pentru fiecare.mama a decedat 2001 si am facut succesiunea dupa ea si am ramas doi frati mostenitori ceilalti renuntind.intre timp si celalat frate a decedat si am ramas numai eu pe partea lui maicai,dupa tata am ramas 4 frati si doi nepoti care mostenesc frati decedati. unul dintre nepoti arenuntat dar celalt nu a spus ca a renutat odata si numai face nimic ,ba chiar a facut a plecat din tara,de renuntat a renuntat la partea lui dupa mama mea(nu mai stiu daca avea dreptu) ,intrebarea mea este daca pot cumva sa-l fac sa-si faca succesiunea daca fratele meu a decedat in 1986 si nu a facuto sau mai are vreun drept ce ma sfatuiti.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 28 Februarie 2014
Fiti putin mai clar: pe cererea catre primarie(presupun ca la legea18?) este trecut ca solicitant si nepotul dvs.? Mai precis cine a facut cererea de retrocedare si cine a dat primaria in judecata?
primaria a fost data in judecata pe legea 10/2001 si-n notificare a fost trecut de toti frati mostenitori si la sfatul unui avocat care ne-a facut notificarea.avem o hotarare definitiva si irevocabila din 2006 si primaria de atunci tot cere tot felul de acte cre sa-u depus toate mai putin dovada de calitate de mostenitor al nepotului care nu a vrut sa o faca.daca aceasta dovada as depuneo sar face punera in posesie spun cei de-la primarie,dar cred ca iara intervine alt ceva
Mesaje reeditate

@daniel2766
Data post: Vineri, 28 Februarie 2014, 09:06
Subiect: Mostenire

va rog am nenoie de o parere am mai incercat o data si nu am primit un raspuns daca puteti da un sfat va rog.am un nepot pe care la-m trecut intr-o notificare pentru retrocedarea uni teren al parintilor mei,ambi parinti au murit ,nepotu am zis ca il mosteneste pe tatal lui(fratele meu)care a murit si el, cei de la primarie imi cere un act de calitate de mostenitor al nepotului care nu vera s-l faca.am vre-o cale legala sa-l fac sa pot intra in posesia ternului sauce trebui sa fac ca el nici nu afacut o succesiune dupa taicasu.multumesc.

@ AvocatVatamanescu
Data post: Vineri, 28 Februarie 2014, 09:34

Inteleg ca suntem in materia legii 10/2001. Daca este asa inseamna ca trebuie sa mergeti la Primarie si sa le aduceti la cunostinta faptul ca nepotul nu vrea sa faca dovada calitatii de mostenitor, astfel incat notificarea va priveste numai pe dvs. ca fiind persoana care va considerati indreptatita. Urmeaza sa precizati, de aeemenea, ca nu nepotul a facut cerere, ci dvs. in numele lui, acest aspect fiind relevant.

@daniel2766
Data post: Vineri, 28 Februarie 2014, 11:12

daca inteleg bine eu trbuie sa fac o adres primariei ca nepotu nu vrea sa faca dovada calitatii de mostenitor.eu am facut asta depunind la dosar dovada notatriala ca nu s-a desbatut nici o succesiune dupa fratele meu si am cerut solutionarea dosarului fiind depuse la dosar toate actele.raspunsul lor a fost ca nepotul meu nu a depus dovada de calitate de mostenitor pentru solutionarea dosarului.multumesc.

===

Va rog sa nu mai deschideti alte topicuri care au legatura cu acelasi topic deschis initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul calitate mostenitor poate fi dezbatut cu procurã? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o parere la urmatoarea intrebare: Pentru eliberarea Certificatului de Calitate Mostenitor [b]unul din cei doi mostenitori (ai decedatului) ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte mostenire cristiana_h cristiana_h Buna ziua, As avea nevoie de o solutie la problema de mai jos: - bunicul meu decedat in 2001 - Mama mea, decedata in 2005 (dupa ea am facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Buna seara. de 5 ani de zile suntem intr-o situatie pe care nu ... costin2442 costin2442 Buna seara. De 5 ani de zile suntem intr-o situatie pe care nu stim cum sa o mai abordam referitoare la un teren pentru care existau 13 mostenitori in anul ... (vezi toată discuția)