avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru tatal pompier
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru tatal pompier

Buna ziua,
Lucrez in MAI, la ISU din septembrie 2006 si intentionez sa fac un mostenitor.
Am hotarat impreuna cu sotia sa intru eu in Concediul Post natal si m-ar interesa care sunt legile care imi permit acest lucru si care ar fi pasii.
Vreau sa fiu binepregatit cand fac raportul sa cunosc legile deoarece......mi se pot pune bete in roate......si eu nu imi vreau decat drepturile.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:21, 26 Februarie 2014
1. - Ceea ce doriti dvs. nu se numeste concediu postnatal ci concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani.
- Concediul postnatal face parte din concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si se acorda numai mamelor.
- Cand vor naste si tatii atunci li se va acorda si lor acest concediu.

2. - Puteti beneficia de CCC si indemnziatia aferenta chiar daca lucrati ln cadrul MAI.
- Singura deosebire este ca, in cazul dvs., actele le depuneti la unitatea in care lucrati si care va plateste si indemnizatia (pe care o primeste de la bugetul de stat).

3. Angajatorul dvs. este obligat sa va aprobe CCC.

4. Pentru documentare puteti citi:
- OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
- Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunarã pentru creşterea copiilor.

5. Daca imi dat o adresa de e-mail, pe mesaj privat, va trimit eu ambele acte normative, actualizate la zi.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediu de maternitate si ccc suciugeorgeta suciugeorgeta Am o salariata care a ramas insarcinata si as dori sa stiu ce lege trebuie sa citesc referitoare la concediu pre si post natal,cuantum indemnizatie si tot ce ... (vezi toată discuția)
Bună - concediu de crestere copil Andr09 Andr09 Sunt însărcinată în prima lună și vream sa știu dacă beneficiez de concediu de maternitate,am avut o Intreprindere individuală pana în septembrie ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal imolla imolla buna ziua as dori sa stiu daca in cazul in care din cele 126 de zile de concediu pre si postnatal s-au efectuat inanite de asterea copilului doar 60, ... (vezi toată discuția)