avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deducere impozit pt persoana aflata in intretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deducere impozit pt persoana aflata in intretinere

eu am nascut in septembrie , in dec sotul s a dus cu actele necesare la lucru sa treaca copilul pt deducere nici in ziua de azi nu am primit nici o deducere, luna trecuta contabila a venit cu un formular tipizat pe care cica sotul nu l a completat(nefiindu i dat)si i a mai cerut sa aduca de la mine de la lucru adev ca nu lucrez, eu fiind in concediu crestere copil sau declaratie pe propria mea raspundere, desi de 2 ori sotul i a tot dus copii dupa actele necesare le au pierdut.... intrebarea mea este daca se poate da retroactiv banii din moment ce nu e vina sotului meu ca nu i se dau banii, contabilitatea fiind facuta de o firma angajata pt asta nu de o contabila a firmei, si daca problmea tine de inspectoratul teritorial de munca ca sa pot face o reclamatie, care este modalitatea de calcul procente a acestui impozit?
Regularizarea impozitului pe salarii retinut, este obligatia angajatorului.
Din cate cunosc, nu exista un formular tip pentru asemenea declaratii. poate ca angajatorul a redactat un anume formular pentru a-i fi mai usor in evidentierea documentelor.
Cereti angajatorului sa lamureasca problema din toate punctele de vedere. Formulati o petitie in scris in care sa va aratati nemultumirile cu privire la valoarea deducerii personale si sa cereti angajatorului recalcularea sumelor cuvenite lunar de la data depunerii primei cereri. La depunere cereti ac pe exemplarul 2, al dumneavoastra, sa se noteze data si numarul de inregistrare. Asteptati solutia angajatorului, e foarte posibil ca lucrurile sa se lamureasca din interior, fara sa mai fie nevoie sa apelati la ITM sau la instanta.
Practic, impozitul platit pentru salariat a fost mai mare decat cel corect calculat cu o deducere personala mai mare. E si interesul angajatorului sa rezolve situatia.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere impozit salarii mihteo mihteo Copilul de 21 de ani , student fara venituri, poate fi trecut de unul din parinti la deducere pentru calculul impozitului pe salariu? Pana la ce varsta si pe ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit pt copil AndreeaIB AndreeaIB Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza deducerea de impozit pentru copil, cine poate sa ia (unul sau ambii parinti) si care salariu este mai ... (vezi toată discuția)
Contract sponsorizare mihaela_1968 mihaela_1968 Fiul meu este student si a semnat pentru 3 luni un contract de sponsorizare cu o firma, primind 600 lei. Mai beneficiez de deducerea suplimentara, sau trebuie ... (vezi toată discuția)