avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Aceeasi plangere - 2 dosare - 2 sentinte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Aceeasi plangere - 2 dosare - 2 sentinte

Buna ziua,

Va supun atentiei o situatie mai speciala in care ma aflu. In anul 2011 am cumparat vinieta valabila un an de zile. Problema e ca cel de la benzinarie, vanzatorul mi-a gresit nr de inmatriculare la introducerea vinietei in baza de date.
Am circulat bineinteles pe drumurile publice in conditiile astea fara o vinieta valabila pentru masina pe care o detineam. Drept urmare am primit o serie de amenzi acasa.
Le-am contestat in instanta si le-am castigat.
Problema apare cand la o judecatorie am trimis un singur exemplar dintr-o plangere. La cererea judecatoriei am trimis si al doilea exemplar cu specificarea ca este in legatura cu dosarul X. Din pacate cei de acolo au facut declansat un nou proces de plangere contraventionala si uite asa am ajuns sa am 2 dosare care contestau acelasi proces verbal.
Am trimis cerere de conexare a celor 2 procese, inregistrata si pe portal. Din pacate ele nu au fost conexate si in realitate.
Unul din ele a fost judecat pe fond si l-am castigat, celalalt l-am pierdut pentru "exceptie de tardivitate".

Ca urmare intrebarea mea este:

Ce pot face acum? Care din cele 2 sentinte este valabila? Trebuie sa mai fac ceva demersuri la nivelul judecatoriei implicate?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
Adyson1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:14, 26 Februarie 2014
Litispendenţă, situaţie procesuală în care două sau mai multe instanţe de fond, deopotrivă competente, sunt sesizate cu aceeaşi cauză civilă.


Excepţia de Iitispendenta trebuie să fie invocată în faţa ultimei instanţe sesizate, întrucât competenţa (teritorială alternativă) se fixează în mod definitiv odată cu sesizarea primului organ de jurisdicţie (instanţă de judecată);

dacă excepţia deIitispendenta este admisă, ea va avea ca efect trimiterea dosarului spre soluţionare la instanţa mai întâi sesizată.

Litispendenta funcţionează şi în ipoteza în care una şi aceeaşi instanţă a fost sesizată în mod succesiv cu o pretenţie civilă; într-o asemenea împrejurare conexarea se va face la dosarul cererii mai vech

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litispendenta vs conexitate goldfish goldfish buna seara! va rog sa-mi spuneti care este difernta dintre conexitate si litispendenta in materia civila.:\"> merci (vezi toată discuția)
O cauza doua instante the mark the mark pot sa ma judec pentru aceeasi cauza in doua dosare cu doi avocati diferiti,un dosar la judecatoria sect 1 si un dosar la tribunal?va multumesc anticipant ptr ... (vezi toată discuția)
Conexare scafesandreea scafesandreea Cererea reconventionala neintrodusa in termenul prevazut de lege se judeca separat. Este posibila conexarea ulterioara a cauzelor? Da/nu? Cand? Multumesc ... (vezi toată discuția)