avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... o cauza doua instante
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

o cauza doua instante

pot sa ma judec pentru aceeasi cauza in doua dosare cu doi avocati diferiti,un dosar la judecatoria sect 1 si un dosar la tribunal?va multumesc anticipant ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 11:24, 28 Octombrie 2012
Nu, decat daca nu se indeplineste conditia de litispendenta..

"O alta exceptie importanta este litispendenta. Litispendenta reprezinta situatia procesuala în care doua sau mai multe instante de fond, deopotriva competente, sunt sesizate cu aceeasi cauza civila. Ea reprezinta o împrejurare anormala în opera de înfaptuire a justitiei, întrucât poate determina pronuntarea unor hotarâri judecatoresti contradictorii.

Mijlocul procedural destinat a înlatura o atare situatie care poate dauna procesului firesc de administrare a justitiei este tocmai exceptia de litispendenta. Într-adevar, potrivit art. 163 alin. (1) C. proc. civ. nimeni nu poate fi chemat în judecata pentru aceeasi cauza, acelasi obiect si de aceeasi parte înaintea mai multor instante.

Din textul comentat rezulta ca litispendenta implica cu necesitate existenta unei triple identitati de parti, obiect si cauza între cele doua actiuni."
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
marilyn31, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admiterea exceptiei de litispendenta officemvp officemvp Buna ziua, va rog sa-mi spuneti exista posibilitatea de a se admite exceptia de litispendenta in cazul in care prima actiune are ca obiect al cauzei in ... (vezi toată discuția)
Lamurire termeni juridici stefaste stefaste Buna seara, Rog foarte mult un domn/doamna avocat sa -mi interpreteze aceasta exprimare la incheierea sedintei in cadrul unui proces. Mentionez ca nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Exceptia de litispendenta WEO WEO Buna seara, rog sa imi spuna cineva cum se numeste exceptia care se invoca atunci cand exista doua cereri de chemare in judecata/doua dosare [b]identice[/b] ... (vezi toată discuția)