avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Daca tatal are custodie si program stabilit. si timp de 2 ani am avut o relatie buna in sensul ca am iesit impreuna cu copilul peste tot, nu l-a luat de acasa desi avea dreptul. Acum gasindu-si o relatie , doreste sa -l ia din mediu sa il tina cu actuala concubina, sa-l duca cine stie pe unde, ce pot face sa-l impiedic. ?
Copilul nu a stat niciodata cu el, noi nefiind casatoriti niciodata, copilul are 3 ani, iar concubina este de o foarte proasta factura.....
De asemenea copilul are si probleme de sanatate ( pe care nu le-am expus instantei tocmai pentru a-l proteja ) .
ma gandesc ca daca vine la usa sa nu ii deschid sau sa chem politia, protectia copilului .
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a-miproteja copilul ?

tranzactia este termenul conscarat in legislatie
(1) Tranzacţia este contractul prin care părţile previn sau sting un litigiu, inclusiv în faza executării silite, prin concesii sau renunţări reciproce la drepturi ori prin transferul unor drepturi de la una la cealaltă.

(2) Prin tranzacţie se pot naşte, modifica sau stinge raporturi juridice diferite de cele ce fac obiectul litigiului dintre părţi.

asa stimata colega are perfecta dreptate...ce sa facem:D, asta este termenul si asta a fost...si sincer, la ce modificari s-au adus legii medierii cum ca toate categoriile de juristi pot face informarea obligatorie, nu cred ca se va ajunge nici de lege ferenda sa se inlocuiasca termenul de tranzactie cu : acord de mediere la mediator autorizat.

in ce priveste problema de fond, trebuie sa deschideti proces pentru modificarea dreptului de vizitare cf. art 403 Cod civ.

[Editat paragraful antimediere]
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
Admin, administrator
Multumesc pt raspuns. Tot n-am inteles, daca vine acasa sa il ia, si chem politia, expun motivele , am martori , plus documente, tot are voie sa il ia? Sau e nevoie sa fug de acasa cu el sa nu ne gaseasca. caci pana la o intelegere amiabila, aici fiind vorba strict de orgolii, ipocrizie si nu de sentimentre reale paterne fata de un copil mai special , ( mai mult nu pot spune) e nevoie de timp si de bani.

Daca aveti documente din care rezulta ca nu trebuie sa ia copilul la momentul la care vine, atunci puteti chema linistita politia daca face scandal. Prin documente ma refer la o hotarare judecatoreasca autentificata.
De fugit de acasa cu copilul ......... in afara de mangaierea orgoliului (al dvs de asta data) ce obtineti?
Ca sa raspund la intrebarea dvs: daca chemati politia, va expuenti motivele, aveti martori si dl are o hotarare judecatoreasca cum ca atunci se desfasoara programul de relatii personale - tot poate sa-l ia.
In afara acordului intre cei doi parinti, doar o alta hotarare judecatoreasca poate schimba hotararea judecatoreasca existenta, politia nu poate.
mirebire, utilizator
Ce trebuie sa intelegeti e ca dvs aveti o hotarare judecatoreasca de respectat, tatal are un program de vizita pe care dvs nu l-ati contestat, va trebui sa il respectati. daca dvs puteti proba ca luatul copilul la domiciliul tatalui i-ar face rau copilului, nu aveti decat sa cereti in instanta modificarea programului de vizita.
De fugit.. de ce sa fugiti, ce anume credeti ca ii face concubina copilului de trebuie sa fugiti cu copilul ? deocamdata nici nu l-a luat..
daca nu respectati acea hotarare, tatal va poate face plangere penala sau pune in executare hotararea.
Incercati sa fiti mai maleabila.. vedeti cum merge relatia dintra tata si copil chiar si luat la domiciliul tatalui si daca observati schimbari in rau la copil, cereti schimbarea programului .

gi-jane2 ,
vedeti cum merge relatia dintra tata si copil chiar si luat la domiciliul tatalui si daca observati schimbari in rau la copil, cereti schimbarea programul

pai relatia dintre tata si copil nu exista practic, ce sa existe cand ne vedem o ora in parc /saptamina , nu discuta nu se joaca cu el... pentur ca nu vrea, nu ii plac copiii, cand isi gaseste cate o femeie uita complet de existenta lui si imi adduce aminte ca nu si-a dorit acest copil... apoi( dupa 2-3 luni cat tine relatia ) , revine catre noi dupa ce relatia dispare... deci cam asa stau lucrurile.... nu se intereseaza de nimic ce I-ar putea ajuta in dezvoltare., totul e pe seama mea ( terapie, medici, psihologi, analize ni nu orice fel de analize- special, facute pe bani grei, , etc) Au fost saptamini cand nici un telefon nu dat... Deci cum sa accept eu sa mi-l ia de linga mine sa-l duca si sa il agrezeze chiar si verbal de catre nistre straini, cand stiu ca I-ar putea declansa niste crize grave .... O sa incerc sa mediez cu el la fata locului de fata cu politia daca e cazul, caci daca intru in instanta o sa ii daram lumea in cap. Copilul are probleme de sanatate si a(m) muncit enorm sa il recuperez si inca mai avem drum de parcurs...
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Nelamurire program de vizitare minor karmy karmy Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil pt 2-3 zile virgo19 virgo19 Buna seara! Am un copil de 10 luni, sunt despartita de tatal copilului, nu am fost niciodata casatoriti, doar concubinaj, insa copilul ii poarta ... (vezi toată discuția)
Evaluare psihologica minor luizaluize luizaluize In ce conditii pot cere evaluarea psihologica a unui copil ,dar a tatalui sau? mentionez ca sunt mama copilului iar tatal sau nu doreste sa-mi aduca copilul ... (vezi toată discuția)