avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Declaratie pe proprie raspundere pentru inscrierea ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Declaratie pe proprie raspundere pentru inscrierea unui copil la scoala

Buna ziua. O colega ma roaga sa dau o declaratie din care sa reiasa ca, copilul ei sta la mine dupa terminarea orelor, sau permanent (nu am inteles exact), deoarece fara aceasta declaratie nu poate inscrie copilul la scoala dorita, eu fiind cea mai aproape cu locuinta de scoala. Intrebarea este, ce presupune aceasta declaratie sau daca imi asum prin asta, anumite obligatii, raspundere, riscuri etc. Va multumesc.
O declaratie pe proprie raspundere s-ar traduce chiar asa cum se aude, nu vreau sa intru in definitii sofisticate...
Cu privire la gestul pe care vreti sa-l faceti, nu stiu ce sa va sfatuiesc. Am auzit mai multe asemenea manevre pe care unii dintre pariti il fac pentru a inscrie copilul la o anumita scoala. Auzisem ca de fapt este nevoie de mutatie oficiala (luare in spatiu), chiar daca numai teoretic. Se pare ca aceasta este cerinta/conditia pe care o pune scoala - in sensul ca ei se pun la adapost in caz de ceva...
Deci, ce sa va zic? Daca toata lumea face asa, de ce sa nu facem si noi? Insa, atentie, este o declaratie pe proprie raspundere care la o adica se poate pedepsi.
Va dorim mult succes!
Nu se poate inscrie copilul in baza acestei declaratii. La inscriere, se completeaza domiciliul parintilor, iar in situatia in care copilul nu are acelasi domiciliu cu al parintilor, urmeaza imputernicirea notariala a dv., ca la plecare in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in spatiu a unui copil minor smndraghici smndraghici Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pt a lua in spatiu un copil minor. Multumesc, Simona Draghici (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil agent de asigurare Cris1985tina Cris1985tina Buna ziua, am contract de colaborare cu o societate de asigurari. in noiembrie 2013 am nascut si pe 2 februarie 2014 inchei concediul postnatal. Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie baltamircea baltamircea ce acte trebuie pentru stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)