Va rog stie cineva daca un SRL care incheie un ctr.cesiune drepturi de autor este obligat sa calculeze si sa retina contributia la sanatate sau doar imp.retinere la sursa 10%?Valoarea contributiei la sanatate se declara(si plateste) de catre SRL in D112? sau doar impozitul(10%)?
Va rog...daca a avut cineva un astfel de contract si ma poate lumina...va multumesc anticipat!
Eu am incercat sa il introduc in Saga,are optiune de ctr.drepturi de autor,dar imi calculeaza si sanatatea ,pe care o duce si in D112.Acum nu-mi este clar daca sanatatea se declara doar prin 112 sau daca trebuie sa o si plateasca societatea.Iar impozitul la imi calculeaza direct.. .16%si la fel apare si pe D 112.Se declara tot impozitul si se plateste doar cei 10%?
Impozitul pe venit de 10% este retinut de catre societate. Exista posibilitatea sa i se retina 16% daca se opteaza in scris in contractul de DA.
Daca prestatorul obtine venituri din salarii, indemnizatie de somaj, venituri din pensii mai mici de 740 nu datoreaza CAS (10.5%) si CASS(5.5%).
Venitul din DA se declara in D112 la sectiunea C pct.17.
Societatea nu achita nicio contributie sociala. Taxele sunt datorate si retinute doar de prestator.
Exista posibilitatea ca acesta (prestatorul) sa opteze prin contract , ca toate contributiile si impozitul total (16% nu doar 10%) sa fie retinute si platite de beneficiar? Contractul este foarte prost facut si lasa foarte multe de interpretat.
Ca sa va citez:
"Beneficiarul se obliga sa plateasca prestatorului remuneratia stabilita in prezentul contract,precum si taxele si impozitele conform legii,16%impozit aferent venitului brut(din care 10% impozit retinut la sursa)"
Dumneavoastra ce intelegeti?