avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Abuz in asigurari si service auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Abuz in asigurari si service auto

Buna ziua.

Ma confrunt cu urmatoarea problema. Am fost lovit in trafic de o alta masina (din spate), am facut amiabila, iar asigurarea lui (Asirom) mi-a dat un "document de intrare in reparatie" ca sa mi se inlocuiasca bara spate a masinii. L-am dus la reprezentanta BMW, oamenii au estimat costurile, au cerut Asirom aprobarea platii. Intre timp Asirom m-a anuntat ca incep o investigare fiindca nu inteleg ei exact cum s-a produs accidentul. Am zis ok, investigati daca nu sunteti siguri. In acest timp masina era la mine, Asirom investiga, iar BMW astepta. Cand urmau sa se implineasca cele 3 luni dedicate investigatiei, BMW m-a sunat sa imi spuna sa aduc masina ca urmeaza sa primeasca banii de la Asirom si hai sa inlocuim bara. Am dus-o si am de la ei o foaie de intrare in service pe care scrie ca le datorez zero lei si ca ei vor face reparatiile in urma unei proforme catre Asirom si a unui accept de plata etc. Cand s-au implinit 3 luni, Asirom m-a anuntat ca in continuare nu intelege cum s-a produs accidentul si ca nu vor despagubi nimic. Pentru asta am depus plangere la fostul CSA. Apoi m-am dus sa-mi iau inapoi masina de la BMW pana se rezolva problema, iar BMW, surpriza! au pus deja bara noua pe masina mea, desi nu le-a aprobat nimeni plata si imi spun ca ei nu au cum sa-mi dea masina daca nu platesc, eu sau Asirom. Ma tot cert cu seful de service si le explic ca eu nu m-am angajat sa platesc nimic si ca n-am nicio obligatie si ca ei nu trebuiau sa opereze inlocuirea barei daca n-au primit acceptul de plata, dar degeaba.

Vreau sa deschid doua procese, atat impotriva Asirom (in cele 90 de zile n-au investigat nimic, nu ne-au chemat nici pe mine nici pe autorul accidentului la masuratori, au mintit in declaratii sustinand ca bara lui are "zgarieturi usoare" desi ea e deplasata un lat de palma de la locul ei etc), cat si impotriva BMW care imi tine masina sechestrata pentru ca nu s-au inteles ei cu Asirom. Efectiv nu stiu ce sa mai fac ca sa pot rezolva situatia, nu mi se pare normal sa ma loveasca cineva cu masina si apoi sa fiu santajata ca ori plateasc peste o mie de euro, ori nu-mi mai vad masina niciodata. Sunt foarte hotarata sa ajung in justitie, cred ca ei se bazeaza pe faptul ca oamenii in general nu-si bat capul si se lasa abuzati. Eu abia astept sa-mi bat capul si sa fac dreptate.

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:14, 2 Martie 2014
Dupa ce ieri le-am cerut in scris celor de la Asirom explicatii pentru refuzul de plata si am zis ca urmeaza sa ma adresez instantei, astazi mi-au scris ca isi cer scuze si ca intr-adevar, vor plati daunele. Maine merg sa iau masina de la BMW. Ma bucur mult, dar sincera sa fiu, in acelasi timp parca imi pare putin rau ca nu ii ciufuleste nimeni pentru cat si-au batut joc de mine :D
sper ca pe viitor sa tineti cont de sfat si orice nemultumire sa o adresati in scris cu solicitarea numarului de inregistrare.
ma bucur ca ati rezolvat problema.
Dinpăcate nimeni nu a scri nimic despre ASF,,poliția"asigurărilor,cea care moștenește prerogativele CSAși care ar trebui să ia măsuri legale când se raportează abuzuri în relațiile asigurat- asigurător.Noi plătim obligatoriu rca,plătim și reparațiile și ne judecăm apoi cu asigurătorii și producătorul daunelor ,în locul ASF.
Faceti o plangere penala impotriva service-ului BMW, dar si o invitatie la mediere catre ASIROM si cel care v-a lovit pentru a va plati in termen scurt toata suma pretinsa de BMW.In caz contrar veti acgita dvs catre BMW, daca vreti masina mai repede si veti formula cerere in pretentii-despagubire impotriva ASIROM si vinovat, la care veti adauga si dauna zilnica produsa ca urmare a nefolosirii auto, dar si toate cheltuielile datorate accidentului...consultati un avocet pentru detalii si strategie....success!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna rca nesolutionat Gabriela1111 Gabriela1111 Buna ziua, In decembrie 2016 am fost lovita de catre un autoturism ce nu mi-a acordat prioritate.Nu am chemat politia ci am completat amiabila. Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Problema inspector fga Offset Offset Buna ziua. Am o problema delicata cu un inspector FGA (fondul de garantare). In luna iunie am fost accidentat de o persoane care avea asigurare la ... (vezi toată discuția)
Probleme accept de plata rca asirom ing3r ing3r Buna seara. Problema mea sta in felul urmator: la sfarsitul lunii sept. 2009 m-a lovit un nene cu un microbuz si am facut constatare amiabila (fiind primul meu ... (vezi toată discuția)