avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masurile educative in Noul Cod Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masurile educative in Noul Cod Penal

Reabilitarea in cazul pedepselor cu inchisoarea este clara, dar in cazul masurilor educative privative de libertate cand putem considera ca esti reabilitat si cazierul tau va fi curat ? Din ce am citit in cod nu am vazut sa fie mentionat undeva , institutia reabilitarii referindu-se clar la pedeapsa inchisorii sau amenda.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:27, 6 Martie 2014
ART. 133 CP:
Efectele măsurilor educative
Măsurile educative nu atrag interdicţii, decăderi sau incapacităţi.
Deci daca se implineste termenul pentru care a fost aplicata masura educativa si persoana respectiva comite alta fapta nu este retinuta recidiva ?
Masurile educative sunt aplicat numai minorului?
nu apare recidiva dar judecatorul va tine cont de trecut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog frumos un ajutor ..reabilitare ciudatelul ciudatelul Va rog frumos cine poate sa imi dea o informatie legat a ceea ce urmeaza!! Eram minor si am intrat intr-un cerc de prieteni care avea viciul furtului si am ... (vezi toată discuția)
Chiar nu imi poate raspunde nimeni Capitan Capitan Capitan Capitan ESTE MASURA EDUCATIVA A LIBERTATII SUPRAVEGHEATE APLICATA MINORULUI O CONDAMNARE?PAI ...CEL CARUIA I SA APLICAT MASURA EDUCATIVA A LIBERTATII SUPRAVEGHEATE ARE ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Puiu_Stelica Puiu_Stelica Buna seara, am fost prins conducand fara permis fiind minor, nu mai am antecedente. In cazul pedepsei de un an cu suspendare se poate sa nu primesc ... (vezi toată discuția)