avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna ziua, revin in actualitate cu un proces de divort ce s-a dovedit a fi mai nazdravan decat la cei cu multi bani!:P

In iulie 2012 sortia mea a deschis o actiune de divort, in noiembrie 2012, am avut un prim termene unde am cerut termen pentru a angaja un aparator, in ianuarie 2013, la termenul 2, nu me-am prezentat niciunul si a fost suspendat procesul, ca in octombrie 2013, sotia sa il redeschida, rep[une pe rol; si au urmat 3 termene rapide, primul a fost in noiembrie 2013, dupa acel termen eu am deschis actiune de divort pe noul cod civil, in decembrie un alt termen cu martori pe actiunea sotie, iar in ianuarie 2014, inca un nou termen pe actiunea sotiei ce a fost cu probe, termen ce a intrat in pronuntare actiunea, dar in pronuntare, lucrurile s-au schimbat si am fost trimis la un nou termen in martie, intre timp, a fost un termenen pe actiunea mea de divort ce a facut conexarera celor 2 dosare, mentionez ca sotia mea a parasit domiciliul din 28 decembrie 2013 si de atunci nu a mai fost acasa, a plecat cu tot cu copil, iar pana pe 5 ianuarie nu mi-a dat voie sa il vad pe cel mic nici sa nu il vad. Pe 5 ianuarie m-am intalnit cu ei intamplator, iar copilul a venit cu mine acasa de buna zoia, ea este mutata acum la sora ei si are si mutatie acolo, problema e ca cel mic niuci nu vrea sa vorbeasca cu ea, nici nu vrea sa se intalneasca cu ea, decat daca vine acasa. cerintele lui sunt proprii si personale si nu este manipulat de mine absolut deloc, dincontra, eu ii cer sa vorbesca si sa ne intalnim cu mama lui, resp[ectiv sotia mea, pentru ca o iubesc foarte mult. mai departe, lucrurile nu s-au oprit aICI, EA A DESCHIS O ORDONANTA PRESEDENTIALA!, dar numarul vechji de telefon ce il avea il deschide doar pentru a verifica mkesaje, daca cele mic vrea sa vorbesca cu ea, nu are cum, intrucat ea ne suna de pe un alt numar cu numar ascun. ce se poate intampla in situatia de fata la acesta ordonanta, pe care eu am demontat-o cu probe concrete, negru pe alb si am demonstat ca ceea ce a scris in ordonanta cat si martorul ce l-a avut la proces, caruia i-am depus o plangere penala, sunt numai minciuni!. multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:47, 27 Februarie 2014
daca aveti aceste probe si sunt adminstrate corespunzator aveti sanse, dar nimeni nu se poate pronunta pana nu stiudiaza dosarul, mai ales ca spuneti ca deja s-au adminstrat probele. asa ca reaudierea martorului este foarte putin probabila.
Momentan dvs aveti aceleasi drepturi ca si mama sa inscreti copilul la scoala.
Important este sa va puneti de acord (dvs cu mama) unde inscrieti copilul la scoala si sa-l inscrieti.
Ce mai conteaza cine minte ? Important este ca veti divorta si ca veti ramane in continuare parintii acestui copil. Totul se reduce in final la unde va locui copilul, cum veti imparti responsabilitatile cresterii copilului si cum va dezvolta copilul relatii cu parintii lui.
Am inteles cu totii ca sotia dvs nu vrea sa se intoarca la dvs indiferent de insistentele copilului - de altfel este o atitudine sanatoasa, caci nu copilul trebuie sa aibe putere de decizie in relatia dintre dvs si sotie.
Ce faceti dvs ca sa reconciliati copilul cu mama? Ce faceti ca sa ii explicati copilului ca responsabilitatea relatiei dintre mama si tata nu este in grija lui? Ca grija lui este sa fie copil, sa se joace, sa invete si sa testeze limitele parintilor.
Se intelege foarte clar ca sunteti intr-un razboi la care nu vreti sa renuntati nici unul dintre adulti in favoarea copilului. Razboiul asta nu se va incheia in momentul in care veti avea hotararea judecatoreasca definitiva. El va continua atat vreme cat dvs si mama copilului veti dori.
Ce faceti ca acest copil sa inteleaga ca e in mijlocul unui razboi care nu este al lui si ca el este liber sa iubeasca si pe mama si pe tata chiar daca mama si tata sunt dusmani? Ce faceti ca al dvs copil sa nu se simta vinovat fata de dvs daca vorbeste cu mama lui?
Nu putem sa va spunem ce verdict veti primi, pot sa va spun ca n-o sa schimbe nimic. Dvs si sotia dvs aveti puterea sa schimbati ceva.
Intre timp copilul nu poate fi inscris la o scoala si risca sa-si rateze inceputul vietii de scolar.

LE: si ca sa raspund si ultimei intrebari - da, sunt valabile ambele seturi de acte pentru ca nu difera prin nimic. Nu s-a schimbat nimic in certificatul de nastere - aveti amandoi aceeasi varianta a aceluiasi act.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa contest decizia judecatorilor Pepene cristi dragos Pepene cristi dragos Va rog cititi cu atentie . Pe data de 10 decembrie 2017 sa nascut fiul meu , la aproximativ o luna de la nasterea lui , sotia a facut niste depresii si nu sa ... (vezi toată discuția)
Eventual divort cu minor, domiciliul la tata sergiu1974 sergiu1974 Buna ziua. Sunt casatorit de 6 ani si avem o fetita de 5 ani si jumatate. la sfarsitul luni August sotia s a mutat la parintii ei cu fetita fara a avea un ... (vezi toată discuția)
Divort (infidelitate) alexandrualin alexandrualin buna ziua .....am plecat acuma 2 luni din tara la lucru .......la o saptamana la telefon mam trezit cu niste certuri pe motive absurde din partea sotiei si la ... (vezi toată discuția)