Am un credit la banca si astazi am vazut ca in formularul de asigurare pentru apartament, valoarea asigurata este mult mai mica decat in momentul luarii creditului. Practic trebuie sa fac 2 asigurari: cea obligatorie de stat pentru 20 000 euro si cea a bancii, de cat imi zice acolo banca. Acest lucru face ca in caz de nevoie, apartamentul este asigurat doar pentru o parte din valoarea creditului, iar eu voi ramane cu diferenta de plata de la asigurare pana la valoarea creditului.
Este legal ca banca sa faca asta fara o vizita la domiciliu? Multumesc frumos!
Probabil nu este vorba despre o asigurare a imobilului supus evaluarii ci mai cu seama de o polita de garantare care are un plafon maxim de asigurare pentru o anumita suma de bani platita de catre client. Ar fi de preferat sa intrebati banca.
Obiect asigurat: Apartament Anul constructiei: intre 1978 - 1993Sistem de protectie: Fara sistem de alarmaVecinatate: Fara vecini cu risc ridicat de incendiu, explozieRiscuri asigurate:Incendiu, Trasnet, Explozie, Cadere aparate de zbor, Fenomene naturale, Cadere accidentala de corpuri, Izbirea din exterior decatre autovehicule, Distrugeri provocate de animale, Unda de soc provocata de avioane, Greve sau tulburari civile, Inundatiaprovocata de apa, Vandalism, Furt prin efractie, Spargerea accidentala a conductelor rezervoarelor vaselor, Cutremur, Inundatie,Furtuna, Alunecare de teren produse din cauze naturale, Asistenta domiciliu..
...