avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Limba romana obligatorie ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Limba romana obligatorie ?

as dori sa stiu daca sunt oprit in trafic de agent de circulatie pentru un control de rutina sau pentru orice alt motiv sunt obligat sa vorbesc limba romana cu agentul sau pot vorbi si limba engleza ?
Cel mai recent răspuns: gabriel_epure , utilizator 00:03, 27 Februarie 2014
cata vreme nu este precizat acest aspect in vre-un act normativ, ar trebui sa tinem cont de cutuma tarii unde suntem. Astfel daca tranzitam si nu suntem persoane straine, este absurd sa-i pretindem acelui cetatean sa vorbeasca romana. Insa dialogului i se pretinde a fi in limba romana pentru toata lumea astfel cum de pilda orice act facut in Romania trebuie redactat in limba romana iar mai apoi la cererea clientului el poate fi tradus si legalizat. In acest context, organele de ancheta ar trebui fie sa cunoasca limba respectivului ,, strain,, fie sa apeleze la un traducator. Cetatenii roamni trebuie sa poarte discutii in limba romana astfel cum o cere cutuma. Astfel nu veti risca un eventual dosar penal din pricina faptului ca ati sicanat in vre-un fel sau altul organele de ancheta ;)
Pai daca-i control de rutina ,poti si sa nu vorbesti ! :)
Important sa te supui controlului !
sau.....
daca te prefaci ca nu intelegi si-o dai pe engleza -cu toata engleza ta ,risti sa fii dus la sectie si sa astepti sa vina interpretul !
dar cred ca ai inteles de la @sebastian
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
quiras, utilizator
da am intales. multumesc ptr ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte vatamata cetatean strain victorvlad victorvlad Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Un prieten, cetatean strain s-a prezentat la politie in Tulcea pentru a face o plangere impotrriva unei persoane ... (vezi toată discuția)
Caut consultant specializat in e-commerce feketegy feketegy Buna ziua, Sunt administratorul unei societati de web design si web development. Am un contract comercial redactat in limba engleza si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Mod redactare contracte/documentatii de finantare pe fonduri europene, de catre institutiile publice bugetare dacia.libera dacia.libera Buna ziua. Am o nelamurire in materia contractelor vizand finantari europene, pentru care in regulile de incheiere a acestora este mentionat faptul ca limba ... (vezi toată discuția)