avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar, custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar, custodie exclusiva

Buna ziua! Va rog un raspuns la intrebarile mele. Am decis cu sotul sa divortam la notar cu copil minor. Sotul mi-a cerut sa renunt la pensia alimentara, pentru ca eu castig suficient pentru a intretine copilul (eu avand venituri mai mari). In schimbul acestei cerinte eu i-am cerut sa fie de acord ca eu sa detin custodia exclusiva asupra copilului, avand in vedere ca el nu va contribui la cresterea si educatia lui. Spuneti-mi, va rog, este notarul competent in intocmirea acestor decizii si sa pronunte divortul sau e obligatoriu sa se decida in instanta? Eu as vrea sa obtin cat mai repede divortul.
Si alta varianta: daca eu acum, la notar, imi dau acordul sa-l scutesc pe sot de pensie alimentara, pot mai tarziu sa cer in instanta custodie exclusiva?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 17:01, 27 Februarie 2014
nu puteti renunta la pensia alimentara. este un drept al copilului . pentru custodie exclusiva trebuie neaparat sa divortati prin instanta. este o exceptie si trebuie analizata de instanta daca este in interesul munorului si exista motive temeinice.
Ambele solicitari sunt ilegale, dupa parerea mea, asa incat nu face diferenta intre notar si instanta.
Notarul nu poate autentifica niciuna dinrte cele doua cerinte ale dv., insa nici instanta nu vad sa le acorde. Hasiti un acord favorabil si copilului, ca sa-l uite tatal lui nu-i prea e in avantaj.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
Liliana Gradinaru, Avocat
Sau, mai repede, stabiliti de comun acord, domiciliul copilului la dvs, plata pensiei de intretinere in natura sau in bani, program de relatii personale cu parintele nerezident si va vedeti de vietile dvs mai departe.
Toate astea le puteti incheia la notar.
Si daca va e egal daca tatal participa sau nu la cresterea copilului stabiliti plata pensiei de intretinere intr-un cont de care nu va atingeti si lasati banii acolo pentru cand va avea copilul nevoie.
Iar daca tatal nu vrea sa-si viziteze copilul - nu-l viziteaza.
Pentru restul lucrurilor va trebui sa va intelegeti de-a lungul timpului pe masura ce lucrurile respective vor aparea (concedii in fara tarii, operatii care nu au regim de urgenta, samd).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva, drept parintesc comun, daca tatal da declaratie notariala pentru libera circulatie pana minorul are 18 ani, se poate schimba si numele de familie al copilului? soangher soangher Buna,as avea si eu o intrebare,:suntem divortati,am cuatodia minorului dar avem dreptul parintesc in comun,tatal nu viziteaza minorul si nici nu plateste ... (vezi toată discuția)
Divort copil 1 an si 10 luni Lucyaly Lucyaly Buna ziua...intentionez sa divortam la notar prin comun acors..avem un copil de 1 an si 10 luni. Am cateva intrebari: programul de vizitare pt tata de cine va ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vs custodie exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea a introdus in cererea de divort custodia exclusiva si pensia alimentara. daca ipotetic voi fi scos din drepturi trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)