Buna ziua.
Am contractat un credit anul trecut cu denumirea de abonament bancar.Valoarea este de 10.000 de euro,nu platesc rate la el ci un comision de 2 % pe luna fara sa rambursez nimic.Creditul este pe firma , iar codebitori sunt eu si inca un asociat(eu cu 80 % parti sociale , iar asociatul meu cu 20 % parti sociale).Intre timp am vandut firma unei terte persoane care detine acum 100% din firma.Firma nu a mai platit acel comision de 3 luni iar banca ne ameninta ca cere insolventa.Intrebarea mea este dupa ce cere insolventa si obtine executarea silita pe firma,are voie sa ceara executare silita si pe persoana fixica in conditiile in care nu mai sunt asociat?nu ar trebui tras la raspundere noul asociat?ce ar trebui sa fac?daca depune noul asociat actul constitutiv la banca se poate schimba contractul sa devina el codebitor?si inca ceva,firma o sa apara in biroul de credite ca rau platnica...dar eu o sa apar?
Buna seara.Pentru a va putea raspunde ar trebui sa ne precizati ce documente ati intocmit la "vanzarea" firmei si daca acestea au fost inregistrate la Registrul Comertului, de asemenea sa ne precizati daca la contractaea imprumutului ati gajat cu ceva bunuri proprietate personala?
Codebitor
liviu.c
Buna ziua.
Am contractat un credit anul trecut cu denumirea de abonament bancar.Valoarea este de 10.000 de euro,nu platesc rate la el ci un comision de 2 % ... (vezi toată discuția)