avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit bancar

Buna ziua.
Am contractat un credit anul trecut cu denumirea de abonament bancar.Valoarea este de 10.000 de euro,nu platesc rate la el ci un comision de 2 % pe luna fara sa rambursez nimic.Creditul este pe firma , iar codebitori sunt eu si inca un asociat(eu cu 80 % parti sociale , iar asociatul meu cu 20 % parti sociale).Intre timp am vandut firma unei terte persoane care detine acum 100% din firma.Firma nu a mai platit acel comision de 3 luni iar banca ne ameninta ca cere insolventa.Intrebarea mea este dupa ce cere insolventa si obtine executarea silita pe firma,are voie sa ceara executare silita si pe persoana fixica in conditiile in care nu mai sunt asociat?nu ar trebui tras la raspundere noul asociat?ce ar trebui sa fac?daca depune noul asociat actul constitutiv la banca se poate schimba contractul sa devina el codebitor?si inca ceva,firma o sa apara in biroul de credite ca rau platnica...dar eu o sa apar?
Cel mai recent răspuns: liviu.c , utilizator 21:17, 22 Aprilie 2009
Buna seara.Pentru a va putea raspunde ar trebui sa ne precizati ce documente ati intocmit la "vanzarea" firmei si daca acestea au fost inregistrate la Registrul Comertului, de asemenea sa ne precizati daca la contractaea imprumutului ati gajat cu ceva bunuri proprietate personala?
da.am facut cesiune la registrul comertului...e inregistrat totul,nu am gajat cu nici un bun,e un fel de credit nevoi personale pentru firma.
puteti sa-mi raspundeti?va rog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor liviu.c liviu.c Buna ziua. Am contractat un credit anul trecut cu denumirea de abonament bancar.Valoarea este de 10.000 de euro,nu platesc rate la el ci un comision de 2 % ... (vezi toată discuția)
Dupa executare silita/imobil /credit persoana juridica,se poate alta executare silita/pers. fizica. ce se poate face ? CRM2013 CRM2013 Buna ziua , am nevoie de ajutorul dvs ,am o nelamurire intr-o executare mai complicata. Situatie : In urma cu niste ani , sotul , asociat in cadrul unei ... (vezi toată discuția)
Recupereare rate , plecat in strainatate claudiu20092 claudiu20092 Buna ziua Fratele meu a luat un credit de 12000 euro de la BCR , si a ramas fara servici si nu a mai putut plati ratele Acum are 5 rate in urma si a ... (vezi toată discuția)