avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dupa executare silita/imobil /credit persoana ...
Discuție deschisă în Executare silită

Dupa executare silita/imobil /credit persoana juridica,se poate alta executare silita/pers. fizica. Ce se poate face ?

Buna ziua , am nevoie de ajutorul dvs ,am o nelamurire intr-o executare mai complicata.
Situatie : In urma cu niste ani , sotul , asociat in cadrul unei firme a luat un credit pe firma , pt. care ipotecheaza un bun al firmei dar si casa familiei , ca persoana fizica, la care si sotia semneaza contractul de ipoteca, ea nefiind asociata la firma, ci doar copropietara la casa. Dupa niste ani , firma nu mai are activitate , ramane deschisa ,dar fara activitate , banca face executare silita pentru bunurile ipotecate , respectiv proprietatea firmei , apoi si casa familiei.
Dupa executarea casei , mai ramane o suma de platit , ei platind cca 85% din suma pretinsa de banca . Insa , nemaifiind surse de venit , angajati , punct de lucru , probabil ca urmeaza sa fie ceruta insolventa firmei respective.
Dar , se primeste o somatie de la banca , pt. un credit/card bancar , din vremurile bune , pe persoana fizica, care ajunge la cca 9000 euro , semnat de ambii soti , codebitori , in care sunt anuntati ca daca nu vor plati vor fi executati silit. Nu exista nimic ipotecat, gajat , etc.
Fac precizarea , ca ambii soti nu mai inregistreaza venituri , nu au contract de munca , nu mai au bunuri , casa le-a fost executata in urma cu cateva luni si sunt extrem de tulburati si speriati , locuiesc in casa unor rude . Nu au de unde sa plateasca , abia se descurca , si au aproape 50 de ani , nu prea mai au putere si curaj sa o ia de la capat. Precizez ca sotul este asociat la o alta firma , deci nu cea in care a luat acel credit pt. care au pierdut tot .
Intrebare : ce se intampla in cazul in care banca incepe o alta execitare silita pt. acel credit pe persoana fizica ? Se poate sa se indrepte asupra sotului , care este asociat la o alta firma ( care se "taraie" ca vai de ea) , unde este administrator , dar nu realizeaza venit pe hartie ? Ce se va intampla cu ei ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 14:58, 22 Octombrie 2014
cata vreme nu au niciun fel de venituri, nu figureaza pe rol cu nicio proprietate, banca nu are ce sa mai execute silit...faptul ca unul dintre soti detine un numar de parti sociale la o alta firma, nu ajuta cu prea mult banca daca este vorba despre un srl cu 2 mil lei capital social,
Multumesc pt. raspuns. Si eu cred ca nu mai au cum sa-i execute, chiar nu mai au ce.
Insa traiesc cu aceasta teama , ca ar putea fi afectata si firma la care este administrator , respectiv relatia cu celalalt asociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata credit dupa executare silita CRM2013 CRM2013 In cazul in care suma nu este acoperita in urma executarii imobilului , restul de plata se va retine debitorului , din venitul obtinut ?? Daca este angajat , ... (vezi toată discuția)
Executare coplatitor?! gps gps eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)
Executare silita Nicolae Suta Nicolae Suta Va rog sa-mi spuna cineva daca printr-un BO avalizat eliberat pentru credit pe firma poate sa-mi execute silit apartamentul care are ipoteca de rang 1 in ... (vezi toată discuția)