avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Discutie la care LIPSESC butoanele \\"Raspunde\\" si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Discutie la care LIPSESC butoanele "Raspunde" si "Citeaza" !

Buna ziua,
Am deschis un topic referitor la inchiderea contului bancar Asociatiei de catre Presedinte / Comitet: "Cont bancar inchis la Asociatia de Proprietari" - Data post: Joi, 20 Februarie 2014, 10:50

Discutiile au intrat pe alt fagas iar eu nu mai am posibilitatea sa intreb din nou:
ESTE LEGAL CA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI, avand personalitate juridica, SA FUNCTIONEZE FARA CONT BANCAR ?
Este OBLIGATORIE sau VOLUNTARA deschiderea unui cont bancar ?
Rog rezolvare urgenta !
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 15:00, 28 Februarie 2014
Va poate obliga cineva sa deschideti cont intr-o Banca?NU...Este preferat sa aveti pentru a va putea achita mai usor facturile catre prestatorii de servicii, dar daca vreti sa mergeti la casieriile acestora nu este nici o problema...mergeti!
Stiti, Asociatia de Proprietari are personalitate juridica, deci ar trebui sa sa supuna Codului Fiscal si / sau altor Legi Financiar Contabile din Romania.
Ca un exemplu, valoarea cheltuielilor cu intretinerea ptr luna Ianurie 2014 este in jurul a 150.000 lei. Cum se pot gestiona acesti bani in afara cadrului bancar ?
Multumesc.
Nu este o problema de ordin tehnic. Discutia a fost blocata de moderatorii sectiunii pentru ca deviase mult de la intrebarea dvs.

Acest topic va fi mutat din Probleme in site in Asociatii de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare statut vechi si obtinere personalitate juridica asociatie proprietari mariusnt mariusnt Buna ziua, Conduc in calitate de presedinte o asociatie de proprietari care a fost constituita de mult timp dar care nu a fost in regula mai niciodata cu ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii si rulment hutiudumitru hutiudumitru Presedintele se opune sa puna banii in cont precum daca vom pierde banii din cont , o obliga pe administratoare sa tina acas la ea suma de 20000 ron plu 5000 ... (vezi toată discuția)
Raport de munca intr-o asociatie de locatari Cornel  Vasile Cornel Vasile Problema care s-a pus in ultima vreme institutiile abilitate este daca [b]o asociatie de locatari [/b]poate incheia sau nu contracte individuale de munca ... (vezi toată discuția)