avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Potrivit dispozitiilor art. 3 alin. (2) lit. h) coroborat cu art. 4 lit. c) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale se inregistreaza in registru anterior implinirii termenului de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii. Acest aspect face referire nu numai la transmiterea Revisalului in termen de 20 de zile de la data suspendarii, ci si la inregistrarea in Revisal a suspendarii, din cate inteleg. Am urmatorul caz: salariatul a solicitat concediu fara plata din data de 13.01.2014, eu am operat in Revisal acest concediu in data de 27.01.2014 si l-am transmis on-line in data de 28.01.2014. Am procedat corect conform normelor in vigoare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 27 Februarie 2014
Da, intrucat suspendarea c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP se tranmsite in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

In speta, termenul incepe sa curga de la data de 13.01.2014
Dar operarea in registrul de evidenta al salariatilor nu trebuie facuta in mod obligatoriu pe 13.01.2014, nu?
Legea prevede ca in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii se completeaza si se transmite REVISAL-ul .
Prin urmare, nu era obligatoriu sa faceti asta la data de 13.01.2014

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)
Revisal-ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Concediu fara salar trebuie trecut in revisal? (vezi toată discuția)
Suspendare cim ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, In cazul in care exista o cerere de suspendare CIM de 2 zile, cum operez in REVISAL, cand inregistrez suspendarea, la rubrica data sfarsit ... (vezi toată discuția)