avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Organizatie legal constituita
Discuție deschisă în Cultură generală

Organizatie legal constituita

Buna ziua! Va rog as dori definitia conceptului "organizatie legal constituita" si temeiul legal.
De asemenea, as dori sa stiu care sunt tipurile de solicitari care intra in categoria petitiilor si de asemenea temeiul legal.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:51, 27 Februarie 2014
Asociatia legal constituita, In sensul legii 52/2003- republicata- art.3, f):
"f) asociatie legal constituita – orice organziatie civica, sindicala, patronala sau orice alt grup asociativ de reprezentare civica; "
[ link extern ]

Petitia, in sensul Ordonantei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aprobata si modificata de Legea 233/2002 :
În sensul prezentei ordonanţe, prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poştă electronică, pe care un cetăţean sau o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor comerciale de interes judeţean sau local, precum şi regiilor autonome, denumite în continuare autorităţi şi instituţii publice.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionarea petitiilor in primarie animarsrl animarsrl Conform legii 233/2002 care aproba ordonanta 27/2002 cum se face diferenta dintre o petitie si o cerere a unui cetatean sau a unei organizatii care o depune la ... (vezi toată discuția)
Timp raspuns petitie / cerere crysstianno crysstianno Daca cineva inregistreaza la o persoana juridica o cerere/petitie, care ar fi timpul legal de raspuns? e celasi lucru ca la institutii? exista vreun text de ... (vezi toată discuția)
Cerere prin e-mail există articol/aliniat de lege concret care ... Hobitzi Hobitzi Cerere prin e-mail Există articol/aliniat de lege concret care prevede posibilitatea depunerii și înregistrării cererilor către o ... (vezi toată discuția)