avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale timp raspuns petitie / cerere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

timp raspuns petitie / cerere

Daca cineva inregistreaza la o persoana juridica o cerere/petitie, care ar fi timpul legal de raspuns? e celasi lucru ca la institutii? exista vreun text de lege? multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:33, 3 Decembrie 2014
OG 27/2002, privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, publicat in: Monitorul Oficial nr. 84 din 1 februarie 2002 cu modificarile si completarile ulterioare
ART. 8

(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
(2) Pentru solutionarea petitiilor primite de la o alta autoritate sau institutie publica, potrivit art. 6 alin. (4), curge un nou termen de 30 de zile.

ART. 9

In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.
Se aplica treaba cu 30 de zile pentru raspuns doar la urmatoarele:
ART. 2 din og 27 din 2002
În sensul prezentei ordonanţe, prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin posta electronica, pe care un cetăţean sau o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor comerciale de interes judeţean sau local, precum şi regiilor autonome, denumite în continuare autorităţi şi instituţii publice.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere prin e-mail există articol/aliniat de lege concret care ... Hobitzi Hobitzi Cerere prin e-mail Există articol/aliniat de lege concret care prevede posibilitatea depunerii și înregistrării cererilor către o ... (vezi toată discuția)
Organizatie legal constituita tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog as dori definitia conceptului \\"organizatie legal constituita\\" si temeiul legal. De asemenea, as dori sa stiu care sunt tipurile de ... (vezi toată discuția)
Solutionarea petitiilor in primarie animarsrl animarsrl Conform legii 233/2002 care aproba ordonanta 27/2002 cum se face diferenta dintre o petitie si o cerere a unui cetatean sau a unei organizatii care o depune la ... (vezi toată discuția)