Buna ziua,
Am o fetita in varsta de 2 ani si doua luni nascuta in Germania.Am revenit in tara cand aceasta avea un an.Nu am depus actele ptr alocatie in tara deoarece am facut aceste demersuri in Germania.Insa dupa un an si jumate cei din Germania au confirmat ca vom primii alocatia retroactiv dar banii nu au fost virati.In momentul de fata astept lamuri de la ei dar intarzie sa apara.In situatia in care nu voi primii alocatia cuvenita pot solucita alocatia de stat din Romania retroactiv?
Legea nr.63/1991 privind alocatia de stat pentru copii prevede:
art.6 (5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
Asadar, in tara veti putea primi alocatia de stat pentu copil pentru o perioada de cel mult 12 luni retroactiv.
Alocatie copil
costel_gr2013
Am luat un copil in plasament ,iar acesta nu are nici mama nici tata trecut in certificatul de nastere si are virsta de 3 ani. drepturile parintesti mi sa-u ... (vezi toată discuția)
Alocație copii
Katalin13
Copilul a fost născut în Italia și la 2 ani familie a revenit în țară nu are venituri nici în țară nici în Italia dar primăria spune că nu are ... (vezi toată discuția)