avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean strain

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: pot intenta singura proces de divort, avand in vedere ca sotul meu este cetatean turc? El mi-a trimis deja citatie din Turcia ca vrea sa-i acord divortul, dar eu m-am casatorit in Romania si aici vreau sa divortez. Nu am locuit impreuna decat 7 luni. Nu mai stam impreuna de aproximativ 8 luni. Cum as putea proceda, dat fiind faptul ca nu imi permit un avocat!
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:09, 27 Februarie 2014

Nici nu va trebuie avocat. Mergeti la un mediator, sau notar sau la primarie. Avocatul va este necesar doar in instanta, dar dupa parcurgerea primei faze.

In prima faza trebuie sa initiati procedura medierii dupa care puteti introduce cererea de divort. Fara informare obligatorie privind medierea nu puteti depune cererea de divort.

Daca este de acord cu divortul puteti sa il invitati in Romania la o sedinta de mediere sa semnati un acord de mediere ca sunteti de acord cu divortul.

Sau la notar ori pe cale administrativa la primaria care a incheiat casatoria. Dar amandoi de comun acord.
Orice disensiune asupra careia nu s-a ajuns la o intelegere presupune instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la primarie sau notar daca avem copil minor? atraction atraction buna ziua,putem divorta la primarie sau notar daca avem copil?in momentul de fata copilul este cel care ne mai tine impreuna,oricum dupa 8 ani de casnicie nu ... (vezi toată discuția)
Divort andreeapapava andreeapapava Buna.Ma numesc Andreea si pe 11.09.2010 m-am casatorit.Au aparut unele probleme si am hotarat de comun acord sa divortam.Am auzit multe variante,ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa sotului iuliana123 iuliana123 [b]Nu mai suntem impreuna de 12 ani . Sotul este plecat in strainatate iar datorita unor probleme medicale nu poate ajunge in tara. Prin primarie si prin notar ... (vezi toată discuția)