avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Puncte de penalizare anulate sau nu??
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Puncte de penalizare anulate sau nu??

Am avut permisul de conducere suspendat dar nu pt. cumul de puncte de penalizare ci pt. neprezentarea in termen de 24 de ore pt. a anunta un eveniment.
Acum asi vrea sa stiu daca puntele care le aveam inainte de suspendare au fost anulate sau nu; in legislatie nu e clar, spune ca se anuleaza dar nu sprecifica daca in urma suspendarii pt. cumul de puncte sau din orice alt motiv.
Si inca o problema: in regulament spune ca daca, dupa suspendare, in urmatoarele 12 luni cumulezi iar 15 puncte ti se suspenda din nou permisul pt. 60 de zile. Dar cum poti cumula 15 puncte in 12 luni daca ele sunt valabile doar 6 luni?; si inca o data intreb, toata treaba asta cu punctele si perioadele sunt valabile si pt. mine care am avut permisul suspendat NU pt. cumul de puncte??

Vamultumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: tavi_gg , utilizator 23:29, 23 Aprilie 2009
Up...
Nu ma ajuta nimeni cu un raspuns???
tavi_gg a scris:

Am avut permisul de conducere suspendat dar nu pt. cumul de puncte de penalizare ci pt. neprezentarea in termen de 24 de ore pt. a anunta un eveniment.
Acum asi vrea sa stiu daca puntele care le aveam inainte de suspendare au fost anulate sau nu; in legislatie nu e clar, spune ca se anuleaza dar nu sprecifica daca in urma suspendarii pt. cumul de puncte sau din orice alt motiv.
Si inca o problema: in regulament spune ca daca, dupa suspendare, in urmatoarele 12 luni cumulezi iar 15 puncte ti se suspenda din nou permisul pt. 60 de zile. Dar cum poti cumula 15 puncte in 12 luni daca ele sunt valabile doar 6 luni?; si inca o data intreb, toata treaba asta cu punctele si perioadele sunt valabile si pt. mine care am avut permisul suspendat NU pt. cumul de puncte??

Vamultumesc si astept raspuns.

Daca va suspenda din nou permisul in 12 luni (dupa ce v-a fost restituit) pentru acumularea a 15 puncte ( poti sa iei 10 puncte intr-o zi) Veti mai primi bonus inca 30 de zile.
Chiar daca nu a fost retinut pt. cumul de puncte?
Si daca da, de ce atunci nu mi-au fost anulate cele 4 puncte pe care le aveam de dinaintea suspendarii dupa cum spune in codul rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puncte de penalizare gnr gnr Daca am 10 puncte de penalizare si cu 2 zile inainte de trecerea celor 6 luni mai iau 2 punctele acelea 10 dupa 6 luni se sterg sau se acumuleaza cu cele ... (vezi toată discuția)
Incepere suspendare permis cyvky cyvky Buna ziua, In urma suspendarii permisului de conducere am facut o contestatie pe care am pierdut-o. Am facut mai multe drumuri la politie pt predarea ... (vezi toată discuția)
In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. ... Elena Cristina Nitu Elena Cristina Nitu In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. Nu am primit nici o instiintare sa merg sa predau permisul de conducere. Acum, dupa 9 ... (vezi toată discuția)