avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala - traumatism cranio cerebral
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala - traumatism cranio cerebral

Buna ziua tuturor!

In data de 08.09.2013 am suferit o vătămare corporală în parc, în timp ce mă plimbam cu bicicleta pe banda de biciclete. Venind din sensul opus al aleii, cineva dintr-un grup m-a lovit, iar eu m-am dezechilibrat şi am căzut, lovindu-ma cu capul de asfalt. Ca urmare a acestei situatii am fost inconstienta pentru cateva minute si am fost transportată de urgenţă cu ambulanţa la spital, unde am rămas internată pentru cateva zile. Repercusiunile le resimt inca in prezent, acestea perturbându-mi activitatea normală de zi cu zi pe care o desfăşuram fără probleme înainte de acest moment.

Un echipaj de politie a sosit la locul accidentului/incidentului, au intocmit o constatare si au luat un martor dar nu stiu ce au discutat cu el. Ulterior, pe data de 10.10.2013 am fost la sectia de politie sa depun o plangere, am indicat cativa martori posibili si date de identificare si am fost la IML pentru expertiza.

Insa desi au trecut aproape 6 luni de zile de la data evenimentului, expertiza IML inca nu este gata si cei de la politie nu au discutat cu nici un martor.

Va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre aceasta situatie, care este procedura politiei si cum aleg ei martorul in cazul unui accident/incident, daca ar trebui unul sau mai multi martori, daca am sau nu dreptul sa vad constatarea politiei, daca este normal sa dureze atat de mult expertiza IML si care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez, astfel incat ancheta sa inceapa sa progreseze.

Va multumesc anticipat!
In primul rand va recomand sa va angajati un avocat, pentru a fi sigura ca va sunt respectate toate drepturile procesuale.
O expertiza poate dura in anumite cazuri si 6 luni, in functie de investigatiile la care v-au trimis cei de la IML. Aveti oricand posibilitatea sa va interesati la ei de stadiul acestei expertize. De asemenea, aveti dreptul sa cereti oricand organelor de politie stadiul dosarului.
Martorii nu se pot audia atatat timp cat nu exista certificat medico-legal si nu este facuta incadrarea infractiunii (care depinde de numarul de zile de ingrijiri medicale).
Buna ziua!

Am angajat un avocat cu care am fost la sectia de politie si am dat declaratii, apoi am redactat un memoriu pe care avocatul a zis ca il va trimite atat la sectia de politie cat si la parchet, cu confirmare de primire. In memoriu am solicitat audierea catorva martori si am mentionat alti martori care ar fi putut vedea ceea ce s-a intamplat si care s-ar fi putut afla la fata locului la sosirea politiei. Apoi am solicitat sa fiu informata in legatura cu actele de urmarire penala pe care le vor intreprinde, sa consult dosarul impreuna cu avocatul si sa ma informeze cu privire la stadiul anchetei.

La scurt timp dupa aceasta, a fost gata dosarul de expertiza de la IML si am primit 65-70 zile de ingrijire medicala.

Ulterior am fost la sectie pentru a consulta dosarul si am aflat ca au fost interogati doi martori, cel ales de politie de la locul accidentului a dat o declaratie foarte sumara iar celalalt a spus ca nu are nimic de declarat [desi acesta mi-a povestit ceea ce s-a intamplat in momentul accidentului, implicarea sa dupa ce am ramas inconstienta si chiar mi l-a indicat pe cel care a generat aceasta situatie!]

Din pacate ancheta pare a fi blocata, nici cei de la politie si nici avocatul nu au mai dat nici o veste iar eu inca ma lupt cu probleme medicale, aparute in urma acestui incident/accident.

Va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre aceasta situatie, care este procedura politiei si cum aleg ei martorul in cazul unui accident/incident, daca ar trebui unul sau mai multi martori de la locul faptei si care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez, astfel incat ancheta sa inceapa sa progreseze si cel care mi-a generat aceste probleme sa ajunga sa fie pedepsit. Unde se incadreaza fapta acestuia si cum ar putea fi pedepsit? Alte doua intrebari ar fi urmatoarele: in ce masura trebuia ca politia sa se auto-sesizeze in cazul meu si ce pot face avand in vedere ca nu am primit un raspuns in termen de 30 zile.

Va multumesc anticipat!
Lovitura a fost intentionata?
Nu stiu, initial am considerat ca nu ar fi fost asa... dar nu stiu nimic clar... oare asta nu ar fi trebuit sa fie stabilit de catre organele de ancheta? Declaratia martorului ales de agentii de politie este urmatoarea "Nu am avut nici o intentie sa o lovesc pe respectiva persoana." dar in acelasi timp spune ca eu am alunecat pe apa, ceea ce nu este adevarat...
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
elena_ghr, utilizator
Posibil sa nu rezolvati nimic cu plangerea penala daca se retine culpa.

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie ciprian andreescu ciprian andreescu Buna seara. Am si eu o intrebare: ce sanse am sa castig un proces in care un sofer ce era stationat pe partea dreapta, pe trotuar, eu mergand pe bicicleta, ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, soferul a fugit Klubber Klubber Buna ziua. In urma cu o luna de zile, in timp ce ma plimbam cu bicicleta, am fost acrosat de un taxi care dupa aceea si-a continuat nestingherit drumul. Am ... (vezi toată discuția)
Copil pe bicicleta accidentat pe trecerea de pietoni florinl67 florinl67 Buna ziua, In seara zilei de 26 August 2010, odata ajuns la volanul masinii mele in dreptul unei treceri de pietoni o fata de 13 ani pe bicicleta a navalit ... (vezi toată discuția)