avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere CIM si transmitere revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere CIM si transmitere revisal

Buna dimineata,

Am un salariat care doreste incetarea conf art 55, lit b (cu acordul partilor), incepand cu data de 01.03.2014.
Presupun ca decizia de incheire va fi cu 01.03.2014?
De asemenea, cand transmit revisalul in cazul asta, e ok sa-l transmit azi, pe 28.02, cu data de 01.03 sau e ok sa-l transmit luni?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:10, 28 Februarie 2014
Data de 01.03.2014 este data incetarii c.i.m.

Intrucat 01.03.2014 cade intr-o zi de sambata, termenul de transmitere a REVISAL-ului se proroga pana la data de 03.03.2014. Termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru.

Dea semenea, incetarea c.i.m. cu data de 01.03.2014 se poate transmite in REVISAL si astazi.

Va multumesc pt raspusn!
Se poate transmite sigur de astazi incetarea, facuta cu data de 01.03.2014? Exista undeva in lege specificat acest aspect?
Pentru ca asta reprezinta de fapt marea mea nelamurire.
Legea prevede sanctionarea daca se depaseste termenul prevazut de lege pentru transmiterea incetarii c.i.m. si nu daca se afce transmiterea anterioara acestui termen.
Am inteles!
Va multumesc mult!
freeelis a scris:

Legea prevede sanctionarea daca se depaseste termenul prevazut de lege pentru transmiterea incetarii c.i.m. si nu daca se afce transmiterea anterioara acestui termen.

Care e termenul prevazut de lege pentru transmiterea incetarii cim? dar in cazul suspendarii ?

Alte discuții în legătură

Termen transmitere decizie de incetare cu acordul partilor marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca fac decizia de incetare pe data de 05(art.55 b) si-o transmit pe aceiasi data ,cererea este din data de ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare cim concediu crestere copil Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Incetarea suspendarii unui CIM suspendat pt concediu crestere copil poate fi prelucrata in REVISAL in termen de 20 zile lucratoare de la data ... (vezi toată discuția)
Completare revisal cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti , incetarea, modificarea unui Cim , cand se completeaza in Revisal , la rubrica Explicatii legea te obliga sa mentionezi ... (vezi toată discuția)