avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintare cu evacuare din casa parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintare cu evacuare din casa parinteasca

ce drepturi sau ce argumente pot sa aduc in spijinul meu ,ca sa nu pot fi data afara din casa de catre tatal meu.Pe scurt propietar este tatal meu,mama a murit acum cateva luni ,iar eu stau cu ei de cand am divortat ,in casa mai este un frate pensionat pe caz de boala care vrea sa plec pentru a ramane el in casa {motivul pensionari este o boala mintala}.De an de zile ii intretin iar o parte din bunurile din casa sant cumparate de mine ,iar acum efectiv ma amenita sa plec ca"" ei sant stapani casei si pot face ce vor""as o fi ??????????
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:11, 1 Martie 2014
Mama nu a fost si ea proprietar ? Casa e bunul propriu al tatalui ?
daca ambii parinti detineau imobilul, dezbateti succesiunea dupa mama si aveti si dvs. bucatica dvs. din locuinta. dar chiar si asa pentru linistea si sanatatea dvs. cautati o solutie sa plecati in alta parte, pentru ca o presiune zilnica nu va face bine. Mult succes va doresc!
ba da actul in casei apare si ea ,dar a fost casnica si asa ca plata a fost facuta de tata care detinea bani
N-are nimic, nici mama n-a stat degeaba daca a fost casnica.. a ingrijit de casa, de copii, de sot.. bunul e comun.
aveti mai multe variante:
puteti dezbate succesiunea dupa mama si iesi din indiviziune fata de restul;
sa ramaneti in casa asteptand ca tata sa ceara evacuarea dvs;
sa va mutati cu chirie luand si bunurile din casa pt care aveti acte si daca s-or vedea fara sprijin , va vor cere sa reveniti;
deschideti succesiune dupa mama si veti avea drept legal in casa. daca nu va intelegeti deschideti proces de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii sufletel2011 sufletel2011 parintii mei au construit o casa pe terenul mostenit de tatal meu de la parintii lui(bunicii mei)mama a murit acum 13ani.imediat dupa un an tata sa ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Mira_nick Mira_nick Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era ... (vezi toată discuția)
Succesiune, partaj succesoral mary6 mary6 Buna ziua. Tatal decedat de 11 ani de zile,fara a fi facuta/dezbatuta succesiunea dupa acesta,mama decedata de aprox. 1 an de zile,doi fii mostenitori.Nu ... (vezi toată discuția)