avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exista sanse ca tatal din acte, dar nu biologic, sa nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exista sanse ca tatal din acte, dar nu biologic, sa nu obtina custodia sau dreptul de vizita dupa tagada si divort?

SITUATIA, PE SCURT E URMATOAREA: in urma separarii in fapt, dar neintaintarii divortului fiecare dintre parteneri intra intr-o noua relatie. Dna ramane insarcinata cu noul partener, dar fiind casatorita copilul trebuie trecut pe numele sotului. La 3 luni de la nasterea copilului fostii soti sa impaca. Dupa 4 ani, adica acum se doreste divortul de catre mama. Aceasta doreste totodata sa ia copilul de pe numele sotului. Ce anume trebuie initiat inainte? divortul sau tagada de paternitate?
mama nu doreste ca sotul sa mai aiba legaturi cu copilul (sau cel putin sa nu fie obligata de lege in acest sens). Exista vreo sansa sa obtina asta? din moment ce nu e tatal biologic. mentionez ca sotul nu doreste sub nici o forma sa renunte la copil, desi nu este al lui!
E un caz ciudat si dificil, stiu! orice sfat e binevenit! nu vreu citat din lege ca le stiu pe derost. ci doar cea mai buna strategie de actiune!
Veti exercita singura autoritatea parinteasca pt ca acest copil nu va mai avea tata dupa ce rezolvati cu tagada de paternitate. Puteti incepe oricand procesul de tagada.
Un program de vizita poate obtine daca dovedeste ca exista relatii stranse intre cei doi.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Pana se va finaliza procesul cu tagada tatal din acte va avea drepturi.
Nu cred ca instanta va suspenda exercitarea drepturilor parintesti.
Sa aveti si 2700 lei pt testul ADN.
Stategia nu se poate face decat in functie de ceea ce face si tatal din acte.
tatal din acte nu doreste nicidecum divortul si mai ales sa piarda copilul. deci prima data trebuie deschis procesul de tagada si ulterior cel de divort, sau simultan? mie imi e teama ca nu cumva instanta sa decida ca si dupa finalizarea tagadei de paternitate, tatal din acte sa aiba o parte din custodie sau drept de vizita.
drept de vizita e posibil sa aibe daca cere si se dovedeste ca e in interesul copilului
autoritate parinteasca nu
totusi nu vad de ce va este teama
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
mirebire, utilizator
Imi e teama pt ca desi iubeste copilul, in felul lui, nu e deloc responsabil cu el. Nu ar fi in stare sa grijeasca singur copilul nici macar o zi. si nu exagerez deloc, nu e doar opinia mea. uneori consuma si bauturi alcoolice, e iresponsabil. la exercitarea vizitei, daca i s-ar aproba, ar fi si mama de fata? sau poate uza legal de acest drept de vizita si sa petreaca ore cu copilul in afara prezentei mamei? multumesc mult pt lamuriri. ma ajuta mult raspunsurile dvs.!

Alte discuții în legătură

Copil MargaE MargaE Dacă tatăl biologic cere sa se treacă copilu pe numele lui se poate fără voia mamei asta după ce eu deja am trecut copilul pe numele sotului actual k pe ... (vezi toată discuția)
Dupa tagada de paternitate se poate totusi acorda drept de vizita? farcasalexa farcasalexa daca se castiga un proces de tagada de paternitate la 5 ani ai minorului, tatal impotriva caruia s-a introdus tagada poate obtine drept de vizita? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil din relatie extraconjugala cristina130 cristina130 buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga ... (vezi toată discuția)