avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca part time
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca part time

in prezent beneficiez de somaj pot incheia un contract de munca patr-taim fara a pierde somajul cantumul somajului este de480 iar contractul par-taime 320 multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 28 Februarie 2014
Nu puteti cumula indemnizatia de somaj cu veniturile din salarii.

Aceasta poate fi cumulata cu venituri realizate din activitati autorizate potrivit legii, venituri care trebuie sa fie mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare (500 lei).

Normele de aplicare a legii 76/2002:
Art. 15. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 din lege, care realizeaza venituri din activitati autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizatie de somaj in conditiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, daca dovedesc ca acele venituri nu depasesc salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare in luna pentru care se face dovada.
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice in mod independent si de asociatiile familiale in baza autorizatiei de functionare eliberate conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale, precum si activitatile desfasurate in calitate de asociat in cadrul societatilor comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj danielanedelcu danielanedelcu Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Daca angajatorul unde am functia de baza ma da in somaj, am dreptul la indemnizatie de somaj daca am ... (vezi toată discuția)
Somaj ani_muresan2000 ani_muresan2000 La o societate comerciala sunt doi asociati ,unul dintre cei 2 este si salariatul acestei societati ,poate beneficia de somaj acest salariat in conditiile ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legata de ajutorul de somaj CAMELIA D. CAMELIA D. Buna ziua , Momentan nu am un loc de munca si primesc indemnizatie de somaj,si as dori sa-mi spuneti daca in cazul in care as opta pentru un loc de munca ... (vezi toată discuția)