avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

La o societate comerciala sunt doi asociati ,unul dintre cei 2 este si salariatul acestei societati ,poate beneficia de somaj acest salariat in conditiile incetarii contractului de munca cu art 65 alin 1 din codul muncii.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:11, 28 Ianuarie 2010
1. Da, poate beneficia de indemnizatie de somaj. Iata ce spune Norma de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 15. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 din lege, care realizeaza venituri din activitati autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizatie de somaj in conditiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, daca dovedesc ca acele venituri nu depasesc valoarea indicatorului social de referint, in vigoare in luna pentru care se face dovada.
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice in mod independent si de asociatiile familiale in baza autorizatiei de functionare eliberate conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale, precum si activitatile desfasurate in calitate de asociat in cadrul societatilor comerciale.
2. La ora actuala valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca part time mellastefania mellastefania in prezent beneficiez de somaj pot incheia un contract de munca patr-taim fara a pierde somajul cantumul somajului este de480 iar contractul par-taime 320 ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj Medu Medu Buna dimineata! Am 11 luni lucrate cu carte de munca(8 luni la un angajator si 3 luni la cel pentru care lucrez in prezent).Beneficiez de somaj, daca firma la ... (vezi toată discuția)
Sunt somer si vreau sa imi infiintez pfa emma199go emma199go Sunt somer. Vreau sa-mi infiintez PFA . Este adevarat ca : 1. Timp de 3 luni dupa infiintarea pfa-lui voi beneficia in continuare de somaj? 2. dupa aceste 3 ... (vezi toată discuția)