avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda Administrativa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda Administrativa

Buna ziua.
In septembrie am circulat cu numerele de la masina expirate, drept urmare am primit amenda administrativa 800lei +100lei cheltuieli judiciare. In cazul in care nu am bani sa platesc amenda decat in rate, cum se procedeaza?

Va multumesc!
Sa inteleg ca pana nu se termina toata povestea, nu pot conduce, chiar daca asta poate dura 2-3 ani, nu? Peste 2 luni se fac doi ani de cand s-a intamplat toata povestea si ei nici macar nu m-au chemat macar o data.
Superb
Ati inteles bine iar daca ajungeti sa fiti condamnat, permisul se anuleaza in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva.
Am gresit, platesc; alta e problema: De ce dureaza atat o porcarie de genul asta?
MI se pare o problema care nici macar nu ar trebui sa se ajunga la tribunal. Nu sunt victime, nu e accident etc. E doar o neglijenta, nu am luat pana acuma nicio amenda, nici macar pe autobuz.

Multumesc frumos pentru raspunsuri. :-)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
LDragosS, utilizator
Imi pare rau sa va spun dar neglijenta dvs se numeste infractiune si se sanctioneaza ca atare, vad ca nu constientizati inca asta. Despre durata aveti dreptate, nu se prea grabesc in solutionarea in astfel de dosare si ar trebui sa va interesati dvs cat mai des de stadiul cercetarilor.
ART. 335 c.p.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.
Imi pare rau ca am dat impresia ca sunt un inconstient, nu e cazul.
Spuneti ca "se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă." Amenda este penala sau administrativa. In cazul in care e penala mi se anuleaza dreptul de a conduce, pentru ce perioada sau cum se procedeaza?

Alte discuții în legătură

Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)
Salutare!ce se poate întâmpla dacă am fost prins fără permis ... Tudor2229 Tudor2229 Salutare!Ce se poate întâmpla dacă am fost prins fără permis de conducere, fiind înscris la școala de șoferi, cu examenul teoretic luat cu 25, urmând ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat cu dosar penal Georgianabusuioc997@yahoo.com Georgianabusuioc997@yahoo.com Am avut ghinion pentru circa 150 METRI tot traseul am fost oprit de politie .dovada mi se expirase de 2 zile .mi sa facut dosar penal nu am mai avut probleme ... (vezi toată discuția)