avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Divizare Asociatie de Proprietari bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Divizare Asociatie de Proprietari bloc

Buna ziua,
Suntem As. de Proprietari format din doua blocuri de cate 10 etaje si cu magazine la parter. Nu suntem multumiti cu functionarea asociatiei din motive bine intemeiate, unul dintre ele consta in faptul ca proprietarii blocului nostru (cei care vrem sa ne separam) sunt la zi cu toate platile si la o verificare a facturilor platite a reiesit ca atat la apaterm cat si la termoficare suntem restantieri inca din luna noiembrie 2013, ceea ce consideram inexplicabil.
Mentionez ca technic nu avem nicio piedica la separarea asociatiilor, intru-cat toate consumurile sunt contorizate separat, iar reparatiile sunt contabilizate separat.
As dori sa stiu ca la infiintarea unei noi asociatie de proprietari, cu administratie noua, cum se procedeaza cu facturile neplatite de actualul administrator? Cheltuielile neplatite la furnizori raman in grija actualului administrator, sau poate sa ne plaseze noua celor care suntem cu platile la zi.
Multumesc anticipat pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: Marica_sz , utilizator 18:26, 28 Februarie 2014
Iata ce prevede norma in vigoare
L nr 230/2007 Art. 5
(2) În clădirile de locuinÑe cu mai multe tronsoane sau scări se pot constitui asociaÑii de
proprietari pe fiecare tronson ori scară în parte numai în condiÑiile în care nu există o
proprietate comună aferentă tronsoanelor sau scărilor care nu poate fi delimitată.
(la data 21-Jan-2008 Art. 5, alin. (2) din capitolul II reglementat de Art. 5 din capitolul II din Norme Metodologice din 2007 )
(3) Dacă este cazul, asociaÑiile de proprietari înfiinÑate pe scări sau tronsoane de clădire
îşi reglementează între ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune
acestora, printr-o anexă la acordul de asociere.

In conditiile in care exista debite in urmarire,urmeaza ca cenzorul/comisia de cenzori prin raport sa concluzioneze asupra actiovitatii administratorului,despre existenta de prejudiciu,obligatii neachitate catre furnizorii/prestatorii de servicii,urmand ca reprezentantii legal sa incheie document in care sa se prevada situatia financiara ,modalitatea de preluare debite si acoperirea acestora
Daca administratorul de imobil este responsabil pentru neacoperirea facturilor,catre furnizorii de utilitati - in conditiile in care proprietarii sunt la zi cu platile,pe cale de consecinta administratorul de imobil urmeaza sa raspunda pentru faptele sau consecintele faptelor sale
O sa primiti lamuriri complete de la Apaterm dupa ce acestia trimit un reprezentant la asociatie si intocmesc o situatie asupra datoriilor dvs. . Problema este daca proprietarii recunosc acele debite pentru a putea trece mai departe sa incheiati un contract cu acel furnizor. Vedeti ca salariatii Apaterm au inceput sa incaseze bani la domiciliul fiecarui consumator vine cineva cu chitantierul din usa in usa. Daca incheiati si conventii de plata nu o sa mai aveti nici un stres.
"Vedeti ca salariatii Apaterm au inceput sa incaseze bani la domiciliul fiecarui consumator vine cineva cu chitantierul din usa in usa"
In acest caz ce se intampla cu diferenta de apa? In cazul nostru la 39 de familii avem si 50 mc diferenta, iar la celalalt bloc din asociatie nu rareori au 90-95 mc apa rece diferenta.
Altfel, poate nu ati observat, avem contor separat , pe factura figureaza ca pozitie separata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2014
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum s-ar incadra fapta administratorului? alyana alyana Buna ziua. Admiistratorul impune pretul la apa rece la un tarif mai mare decit cel aplicat de furnizorul de apa. Concret: 1 mc de apa rece pe factura este 3,01 ... (vezi toată discuția)
Oprire utilitati pintiliisimona pintiliisimona buna ziua, suntem asociatie de proprietari si avem fff multi rau platnici in blocul in care locuim..avem doar apa rece si aceea cu fff multe facturi restanta ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli dritaS dritaS buna seara . am preluat de la 1 mart. o asoc cu un cabinet stomatologic care ocupa doua apartamente si un alt spatiu comercial(carmangerie ) un ... (vezi toată discuția)