avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dupa cat timp se prescrie o datorie veche de 10 ani ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dupa cat timp se prescrie o datorie veche de 10 ani catre asociatia de propietari

Din luna iunie anul 2003 si pana in mai 2004 am fost plecat din imobil in provincie. sa facut la vremea aceia cerere de scoatere de la intretinere dar fostul presedinte nu a vrut sa ma scoata. familia a platit lunar numai cota parte ce ii revenea lunar fara mine.in 11 luni s-au acumulat restante de cca 400 lei cu penalizari cu tot.din anul 2005 am achitat intretinerea lunar pana in prezent ,dar asociatia are pretentia sa achit cca 8500 lei cu penalizari cu tot.ce trebuie sa fac in aceasta situatie fiind actionat in justitie pentru recuperarea asa ziselor sume de bani.eu pot face dovada achitari cotelor de intretinere lunare cu chitantele cu care am platit luna de luna.ce modalitatiti pot fi de a se prescrie si a se intra in normalitate..Va multumesc pentru eventualele raspunsuri pertinente.:((:((:((
Cel mai recent răspuns: nyky22 , utilizator 15:08, 7 Martie 2014
Asociatia de proprietari a emis notificari/somatii de plata pentru sumele cu titlu de restanta neachitate in termenul stabilit ?
Teoretic ,in cazul datoriilor acumulate la asociatia de proprietari,numai instanta de judecata se poate pronunta asupra prescriptiei dreptului de a solicita debitele acumulate
asociatia nu mi-a trimis nici o notificare.datoria este din perioada 2003-2004 cota mea parte de intretinere intrucat am fost plecat din imobil..dupa 10 ani sub presiunea mea m-au trimis in judecata ,invocadd ca am de dat cca 8000lei spunand ca eu am achitat numai o parte din restanta.eu personal am achitat in ultimi 10 ani cotele de intretinere lunare minus acea datorie inscrisa abuziv de fostul presedinte.in aceasta situatie instanta ce verdict ar putea da ? mentionez ca asociatia in 2012 a incercat sa recupereze bani prin firma de recuperatori URBAN si asociatii dansilor leam prezentat chitantele de plata a facturilor lunare si au decis ca sumele datorate din 2004 sant prescrise comunicand asociatiei acest fapt.dar ei nu vor sa discute.se pune intrebarea cine este hotul si cine este prostul ? si ce trebuie sa fac.
Este hazardat a emite raspuns in conditiile in care nu faceti precizari referitor la documentele din dosarul dedus judecatii,
Dv care sunteti parte in dosar,ati contestat sumele impuse,ati solicitat proba cu expertiza financiar contabila care sa concluzioneze asupra temeiniei si legalitatii sumelor calculate si impuse ?
instanta a dispus efectuarea unei expertize ,pe pioada 2010 -2012 dar este nerelevanta intrucat eu am achitat lunar cotele de intretinere. pentru a se constata sumele restante si de cand erau trebuia sa se dispuna efectuarea expertizei din iunie 2003 si pana in anul 2010 . suma de 400 lei in anul 2005 nu putea sa genereze un total de 8200 lei in prezent.asta insemnand ca eu ori nu am platit nimic si mi s-au emis facturi fictive,ori ceva se intampla.oare o fi o situatie normala ?
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
nyky22, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand,cum si in ce situatie se aplicalegea prescriptiei unei datorii ? OPREANICOLAE OPREANICOLAE Am fost plecat din imobil in interes de serviciu in provincie timp de 14 luni in intervalul 2003--2004.Familia a facut cerere de scoatere de la partile comune ... (vezi toată discuția)
Restanta la cheltuielile de intretinere de la bloc iozefinap iozefinap Buna ziua Cer ajutor la o problema legata de o restanta pe doua luni la cheltuielile de intretinere. Presedintele blocului a dat in judecata o parte din ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere filimonandreea filimonandreea buna ziua ! Sunt si eu un restantier la intretinere, ca multi altii nu de rea credinta incepand cu anul 2002 pana in prezent; pana acum cateva luni de ... (vezi toată discuția)