avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare destinatie teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare destinatie teren

Buna ziua,

Va deranjez cu o intrebare: acum 5 luni de zile am concesionat de la primarie o mica suprafata de teren pentru constructia unei fabrici de pelete de rumegus.Din cauza unor probleme legislative, vreau sa construiesc altceva pe terenul respectiv, si anume o ferma de animale.Am facut o cerere la primarie in acest sens, insa la sedinta de consiliu mi-a fost refuzata schimbarea destinatiei terenului pe motiv ca ei "cred" ca nu este legal, ca da impresia ca aici ar fi o manarie, ca in felul asta poate si altii s-ar fi inscris la licitatie daca acolo se stia de la inceput ca acolo se construieste o ferma de animale.
Intrebare: este legal sa schimb destinatia terenului in cazul de fata sau nu?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:09, 1 Martie 2014
Nu dvs.sunteti in masura sa schimbati destinatia terenului, ci Primaria. Cel mai probabil in contractul de concesiune s-a specificat clar obiectul concesiunii, asa ca nu inteleg ce de considerati ca sunteti indreptatit sa ii schimbati destinatia.... Cu atat mai mult cu cat in sedinta de consiliu vi s-a si refuzat cererea ....
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
alla1975, utilizator
Cred ca m-am exprimat gresit: cererea era pentru schimbarea destinatiei, nu pentru obtinerea unui aviz favorabil unei alte constructii.Deci ei urmau sa-mi schimbe destinatia, nu eu.
Nu e nici o proplema cu exprimarea. S-a inteles. Ati concesionat de la primarie un teren pentru consytructia unei fabrici.
Normal ca oricine este de partea dumneavoastra daca primaria nu va mai da voie, nu va da avize, aprobari... sa construiti fabrica promisa si prevazuta in contract.
Dar dumneavoastra vreti acum sa faceti alceva pe acel teren. Concret vreti sa infiintati o ferma de animale, adica cu totul altceva decat prevede contractul.
Concret la intrebarea dumneavoastra "este legal sa schimb destinatia terenului in cazul de fata sau nu?", eu cred ca nu este legal si in acest sens a fost si decizia consiliului local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune pasune comunala dia_8 dia_8 As dori sa concesionez o suprafata de teren dintr-o pasune comunala si sa-i schimb destinatia, adica sa fac o livada. Am citit insa undeva ca ar fi ilegala ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie teren catalindumitrele catalindumitrele vreau sa concesionez o suprafata de 20 ha de teren din islazul comunal (pasune) pentru infiintarea unei livezi de pomi fructiferi. Consiliul local tot amana ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie teren urgent! stanceni stanceni Subiect: schimbare destinatie teren Buna ziua As dori sa construiesc pe un teren care la acest moment este incadrat ca si faneata. Trebuie sa schimb ... (vezi toată discuția)