Buna ziua
In urma decesului tatalui meu , fratii mei au hotarat sa facem succesiunea astfel
Mama sa le cedeze lor (2 la numar) iar din partea tatalui sa iau si eu ce-mi revine
Daca eu nu ma prezint la succesiune pana dupa moartea mamei , ei mai pot face in vre-un fel succesiunea?
Pt ca dupa moartea ei am imparti la trei in mod egal, asta daca nu le face un testament sau ceva donatie daca este posibil
Deci revin, se poate face succesiune daca eu nu ma prezint la notar ? Sau mama le poate face vre-un act prin care sa le cedeze partea ei si frati mei sa o dobandeasca dupa moartea acesteia (am inteles ca testamentul nu are valoare si le poate face degeaba)
Sa inteleg ca daca nu merg la notar, face succesiunea instanta ?
Chiar daca eu vreau ca succesiunea sa fie facuta dupa moartea mamei , fie si peste 100 ani , cat o trai dansa
Mergeti la un notar si dati o declaratie de acceptare a succesiunii dupa tatal dvs., in caz contrar , dupa ce trece un an de la decesul lui, nu mai aveti dreptul la mostenire!Dezbaterea mostenirii se poate face oricand, dar daca nu aveti acea declaratie veti fi considerat strain de succesiune si n-o sa va alegeti cu nimic!
Succesiune
Stefan 88
Buna ziua!Am urmatoare problema fratele meu dupa moartea mamei la un an a deschis succesiunea impreuna cu tata ,intrebarea se poate face succesiunea fara sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire
az14
Buna seara am o mare rugaminte sa ma lamuriti daca se poate Parintii mei in perioada casatoriei lor au achizitionat un apartament, dar mama mea a ... (vezi toată discuția)