avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligativitatea in instanta privind masuratorile ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligativitatea in instanta privind masuratorile nivelului de zgomot

Buna ziua,
Am aflat de curand ca administratorul unui cafe-bar de la parterul blocului unde sta mama mea a cerut in instanta exprimarea acordului privind masuratorile nivelului de zgomot. Nu a primit inca citatia dar a aflat de la asociatia de locatari.
Mama si alti cativa vecini, oameni in varsta, ce au nevoie de liniste, au refuzat sa-si dea acordul de principiu necesar obtinerii autorizatiei de functionare, tocmai datorita galagiei care deja se aude, mai ales seara, iar pana la orele 24:00 e imposibil sa poti adormi.
Mentionez ca cafe-barul functioneaza in moment fara autorizatie, a fost deja amendat de primarie, iar administratorul a spus ca va face program non-stop.
Intrebarile mele sunt:
1. Poate sa oblige instanta ca locatarii sa-si dea acordul, fie el si pentru masuratori?
2. Daca da, atunci locatarii pot cere efectuarea lor la anumite ore, spre exemplu seara, nu ziua, cand doresc cei de la Sanepid?
3. Locatarii pot cere in fata instantei ca administratorul sa-si izoleze fonic tavanul cafe-barului?
Orice sfat este binevenit!
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Vecin cu firma, galagie nocturna Adriana68 Adriana68 Am un vecin care sta deasupra mea cu doua etaje. Are sediu de firma si el sustine ca nu vine niciodata aici. Problema este ca la cel putin doua zile vine in ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)
Locatar deranjat de muzica in bar ContSters363396 ContSters363396 Locuiesc la et. 1 , intr-un imobil care are la parter un bar, Ocazional in bar se organizeava evenimente la care muzica este la un nivel ridicat (in apartament ... (vezi toată discuția)