avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procent la calculul energiei termice de catre cei cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procent la calculul energiei termice de catre cei cu centrala termica

Detin centrala termica.Sunt locatar intr-un codomeniu ce nu are repartitoare de caldura.Cat la % din factura de energie termica sunt obligat prin lege sa platesc partea comuna??
Va rog ,daca se poate ,normele sau legea care stipuleaza acest procent.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 13:38, 10 Decembrie 2014
Studiati ordinul ANRSCE [ link extern ]
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.
Am citit ordinul ANRSCE , dar administatorul codomeniului in care locuiesc nu are informatiile despre numarul total de unitati de consum aferent partilor comune ce s-ar determina cu relatia PC = nR PC ´ KQ PC ´ KC PC.
Acesta calculeaza caldura pe suprafata locuibila , deci in cota indiviza ,aplicand o cota de 15% a spatiilor comune.Blocul in care locuiesc are 10 etaje si nu sunt calorifere pe casa scarii.Eu am centrala si platesc la caldura acei 15% din cat ar revenii unui apartament cu suprafata apartamentului meu.Tin sa precizez ca in blocul in care locuiesc suntem decat doua apartamente cu centrala si fara repartitoare restul apartamentelor.Avem decat un singur contoar de inregistrare la intrarea in bloc al agentului termic.
Imi pare rau, dar aceste norme de aplicare a ordinului ANRSCE , nu reusesc sa "ma lumineze" daca am dreptul sa cer conducerii codomenului in care locuiesc o reducere a procentului la partea comuna, sau macar sa stiu, prin lege , intervalul ce se poate considera parte comuna .
Va rog, daca se paote o informatie privind cererea mea daca este intemeiata sau nu.
Multumesc,
S
La un bloc cu repartitoare exista un element de inregistrare pe parti comune. Procentul pe parti comune este intre 24-30% pe luna ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul intretinere Nea-Costica Nea-Costica Caz concret: bloc cu 4 etaje,o singura scara,12 apartamente,2 unitati comerciale la parter cu acces din strada, fara deranj reciproc, 5 apartamente cu centrale ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune incalzire pentru apartamente cu centrala proprie Presedinte64 Presedinte64 Buna ziua, In blocul unde locuiesc sunt 6 scari. 4 din ele detin repartitoare de costuri pentru incalzire, celelalte doua, nu. Pe una din acele 2 scari fara ... (vezi toată discuția)
Factura radet ursulina ursulina Bună seara! Am mare nevoie de ajutor! Am de repartizat factura de căldură de la RADET pentru locatarii din bloc şi nu ştiu cum trebuie să procedez. ... (vezi toată discuția)